TEEMA: Iloa ideoista

Helmisumpukka, Iloa ideoista, Voimapuu

 

 

Voimapuun kuukausiteeman ” Iloa ideoista”  yhteenvetopostaus.

Sisusta pienesineillä – Helmisimpukka

Sisustuskipinä iskee aina keväisin aivan kuten vaatekaapin siivoaminenkin. Tänä keväänä tyydyin mukisematta vanhoihin verhoihin. En edes tutkaillut nettisivustoja enkä käynyt kirppiksellä kuten parina aiempana vuonna, joten uutta Kevätverhot -postaustakaan ei sen vuoksi syntynyt.

Löysin kaapin perukoilta 1980-luvun retroverhot, jotka eivät ole olleet ikkunassa ainakaan 10 vuoteen. Johan oli aika ottaa ne jälleen esille. Eivätkä ne näytä ikkunassa ollenkaan hassummilta. Sopivat oikein hyvin uuteen kulmasohvaan, joka hankittiin entisen, kissan ”työstämän” 🤦‍♀️ sohvakaluston tilalle.

Nyt tarkoitukseni on kuitenkin kirjoittaa pienesineillä sisustamisesta ei niinkään verhoista tai kalusteista. Nimittäin pitkästä aikaa tilasin Partyliteltä somisteen, pienen Helmisimpukka -tuoksulyhdyn. Olen ollut aikaisemmin oikea Partylite-fani! Omistan melko paljon erilaisia Partyliten kynttiläsomisteita niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

Paikkakunnalta toiselle muuttojen yhteydessä kadotin joksikin aikaa yhteyden omaan jälleenmyyjääni ja siksi myös hankintoihin tuli useiden vuosien tauko. Lisäksi samat sisustuselementit eivät välttämättä toimi aina yhtä hyvin uudessa asunnossa kuin entisessä. Niinpä jouduinkin säilyttämään osaa hankkimistani Partylite-somisteista kaapin uumenissa odottamassa uutta sijoituspaikkaa.

Tällä hetkellä suurin osa esineistä on jo löytänyt oman paikan tämänhetkisessä kodissa.


Tälle ensimmäiselle tuoksulyhdylleni ei vielä ole löytynyt pysyvämpää sijoituspaikkaa. Tosin ei se sellaista välttämättä tarvitsekaan. Se on pienikokoinen ja sitä on helppo siirtää tasolta toiselle tai huoneesta toiseen.

Lyhty toimii verkkovirralla ja tuoksua antavat pienet vaharakeet. Se sopii tunnelmanluojaksi vaikkapa sauna- ja kylpyhuonetiloihin, kunhan pitää huolta siitä, ettei se sähkölaitteena joudu kosketuksiin veden kanssa. Sitä voinee käyttää myös kynttilälyhtynä ilman verkkovirtaa.

Tänään aion kokeilla, miltä lyhty näyttää iltahämärässä olohuoneen pöydällä. Tuskin maltan odottaa… 😊

Ohessa muutama sisustusaiheinen linkki:

Kevätverhot 1 ja 2 löytyvät Voimapuun Iloa ideoista/sisusta -kategoriasta.
Partylite
Sisustustavarat


Kurkistus vaatekaappiin

Yksi kevään mukavimmista askareista on vaatekaapin selvittely sekä kevät – ja kesäkapselin laatiminen. Kyllä muidenkin vuodenaikojen kapselit ovat mukavia rakentaa, mutta erityisesti kesäkapseli innostaa itseäni.

Samalla voi suunnitella tulevaa kesää ja loma-aikaa. Kesän suunnitteleminen piristää ja mieliala kohoaa. Kesävaatteet ovat kevyitä, ilmavia ja väreiltään kirkkaita. Samaa mielialan kohoamista ei välttämättä tapahdu syys- ja talvi -kapselia rakennellessa, kun tulossa on Vaatekaappi kevätkuntoon - kokeile mobiiliavustajaa, Voimapuupimeä ja kylmä vuodenaika.

Kapselipukeutumisessa vaatekaapin kivijalka muodostuu 1-3 mieluisasta asukokonaisuudesta, joiden ympärille muu vaatekaappi rakentuu. Tänä keväänä ajattelin palata hiukan vanhaan aikaan, jolloin oman vaatekaappini perustan muodostivat omat vuodenaikavärini.

Saisinkohan koottua kesävaatekaapin tällä kertaa värien pohjalta. Kyseessä olisikin sitten värivaatekaappi, ei varsinaisesti kapselivaatekaappi. Sinänsä kumpikaan menetelmä ei sulje toistaan pois. Molempia menetelmiä voi soveltaa myös yhdessä. Yhtä toimivat ja helppokäyttöiset vaatekaapit saa myös molemmilla menetelmillä erikseen.

Ohessa kapselivaatekappiin liittyvät postaukset:

Kapselivaatekaappi – helppoa pukeutumista
Vaatekaappi kevätkuntoon – kokeile mobiiliavustajaa


Hyvää äitienpäivää!

Miten sinä vietät äitienpäivää tai mumminpäivää?

Oma äitienpäivän viettoni sujuu useimmiten melko perinteisesti. Lapset tulevat käymään kotona ja vietetään aikaa yhdessä. Tapana ei ole käydä syömässä ulkona äitienpäiväbuffeteissa… sen sijaan laitetaan hyvää ruokaa kotona ja nautitaan siitä.

Äitienpäiväkakkua saattaa olla, jos joku on sattunut sitä leipomaan, mutta mikään ”must have” se ei ole. Äitienpäivän onnittelulaulut ja itsetehdyt kortit ovat myös jo taakse jäänyttä elämää.

Äitienpäivän perinteet siirtyvät sukupolvelta toiselle

Näillä kymmenillä huomaa sen, miten erilaisten juhlapäivien vietto periytyy sukupolvelta toiselle. Suurin piirtein samalla tavoin kuin omaa äitienpäivääni vietetään, vietettiin äitienpäivää myös omassa lapsuudenkodissani.

Noin parikymppiseksi saakka tapanani oli tehdä onnittelukortti itse ja erityisen tärkeää oli kirjoittaa äidille runo. Äiti sai vakiona myös ison ruusukimpun ja usein myös jonkin pienen lahjan.

Erityisen arvokasta oli antaa äidille oma tekemä lahja, vaikkapa virkattu liina. Muistan yhden itse tehdyn lahjan, jonka kanssa uurastin monta kuukautta. Suuritekoinen työ minulle, joka en ollut mikään haka käsitöissä (sukan kantapään ja lapasen peukalon neulominenkin jäi aikoinaan oppimatta, vaikka eihän tuo taito ole vieläkään liian myöhäistä opetella).😂

Tämä ikimuistoinen lahja äidille oli valkoinen virkattu hartiahuivi. En tiedä, oliko huivi erityisen kauniskaan – näin jälkeenpäin arvoituna – mutta äiti käytti sitä usein, jopa juhlatilaisuuksissa!

Sittemmin omatekoinen kortti vaihtui valmiiseen korttiin ja -runoon ja omatekemä lahja joko kirjaksi, kosmetiikaksi tai lahjakortiksi esimerkiksi hoitolaan.

Minkälaisia muistoja sinulla on lapsuudenkodin äitienpäivistä?

Ohessa iki-ihana äitienpäivälaulu ”Äidin sydän” Saara Aallon esittämänä.

Lue myös:
Tyhjä pesä -lensivätkö lapset pois?


Iloista Vappua!

Iloinen kevään juhla on jo aivan ovella. Oma vapun viettoni on edennyt jo vuosikausia melko perinteisellä kaavalla. Oli aikoja, kun siihen kuului ehdottomasti vappubailut. Myöhemmin kuvaan mukaan astuivat vappuiset lastenjuhlat. Siinä samalla toki vanhemmatkin juhlistivat vappua, hillitysti.

VappuideoitaNykyisin vappuaatto sujuu melko rauhallisesti grillaillen, hyvää kuohujuomaa nautiskellen ja keväisen luonnon heräämistä ihaillen. Grillikausi avataan vappuna oli lunta tai ei. 😊 Vapunpäivään sen sijaan kuuluu liikuntaa jo heti aamusta alkaen…

Lue lisää:

Vappuideoita


Retroeväät

Oletko huomannut Voimapuun Retroruokaa -aihealueen? Sieltä löytyy tällä hetkellä 7 ruokapostausta, pääasiassa makumuistoja lapsuudesta ja nuoruudesta, mutta myös muita menneiden vuosikymmenten ruoka- /leivontaohjeita.

Suolaiset viinerit anopin tapaan, VoimapuuPääsiäisenä oli suunnitelmissa eväsretki lapsenlapsen kanssa ja aprikoin, mitä kivaa retkievästä keksisi. Mieleen muistuivat anopin herkulliset ”Suolaiset viinerit”.
Loistava idea! Sitten vain tuumasta toimeen ja selvittämään ohjetta.

Aikaisemmin en ollut näitä perinneherkkuja leiponut. En tiedä, kuuluvatko ne varsinaisesti itseäni lähellä oleviin, karjalaiseen tai savolaiseen ruokaperinteeseen, mutta retroleivonnaisia ne ainakin ovat.

Kotoista lanttukukkoa -postauksessa enemmän ajatuksia ruokaperinteestä. Käy kurkkaamassa…

Tästä Retroruokaa -aihealueelle…


Hyvää pääsiäistä!

Pääsiäinen tulossa… ja huippuhetket pikkumiehen kanssa!😍 Mietiskelin, että jotakin uutta kivaa tekemistä voisi keksiä perinteisen pääsiäisen vieton lomaan ja samalla ehkä jo ideoida tulevaa kesääkin.

Pääsiäisideoita, VoimapuuMitähän sitä voisi puuhailla 7-vuotiaan kanssa? Ihan vain siltä varalta voisi mummi muutaman idean keksiä, jos pikkumies sattuisi ilmaisemaan, ettei ole mitään tekemistä… 😉 Vaikka kyllähän 7-vuotias on melko kekseliäs…

Ryhdyin selailemaan nettiä…. Blogeista löytää usein kivoja ideoita, niin vanhoja kuin uusiakin, kuten nytkin:

Vilmalla on blogissaan kattava lista lempparipuuhista, joihin ei tarvita pulleaa kukkaroa. Blogista löytyy postaus: 20 x kivaa tekemistä lapsen kanssa.

Van Merryn Weekly -blogista löytyi niin ikään postaus: Kivaa tekemistä lapsille ja koko perheelle- 48 loistavaa ideaa!

Tietokoneella tehtävää kehittävää puuhaa monen ikäisille lapsille löysin mm. sivustolta: Bic Kids. Melko mukavalta ja kiinnostavalta sivustolta vaikuttaa. Tekemistä pitkäksi aikaa.

Raikastamon Minne mennä? – menovinkkejä lasten kanssa puuhasteluun” -sivusto tarjoaa paljon ideoita jo kesääkin silmällä pitäen. Sivusto päivittyy säännöllisesti!

Kyllä näillä jo alkuun päästään!

Lisäksi kivoja pääsiäisideoita niin isoille kuin pienillekin löytyy myös Voimapuun postauksesta ”Pääsiäisideoita”. Käy lukaisemassa.
💚 😊


Ihonhoitoa korealaiseen tapaan

Viime viikon postauksessa kirjoitin tunnelmia jalkahoidon jälkeen ja tämän viikon postauksessa ”hemmottelu” sen kun jatkuu… En tiedä johtuuko se ammatistani vai mistä, mutta olen melko vähän santsannut koskaan omaan hyvinvointiini.

Toki olen myös sitä sukupolvea, joka on elänyt nuoruutensa aikana, jolloin arvostettiin erityisesti luonnonmukaisuutta. Kaikenlainen itsensä ”pynttääminen” tai ”hoidoissa” käyminen oli turhaa ja tarpeetonta. Olen tainnut jämähtää em. moodiin…

Teema Iloa ideoista. VoimapuuKun tänä päivänä katsoo mihin suuntaan tahansa, näkee botox-täytettyjä huulia, kohotettuja poskipäitä, implantteja siellä täällä jne. Itsensä muokkaaminen kaikin puolin on hyväksyttyä ja sitä jopa vaaditaan. Tiedotusvälineet suitsuttavat itsensä huomioimisen ja hoitamisen puolesta. On annettava aikaa itselle!

Kosteuttavaa ihonhoitoa

No, minäkin myöhäisherännäinen olen vihdoin päässyt mukaan nykypäivän menoon. Katselin syrjäsilmällä pari kuukautta sitten Ylen aamu-TV:n lähetystä, jossa nuorehko kuulakaskasvoinen nainen oli kertomassa ihonhoidosta. Mutta ei mistä tahansa ihonhoidosta, vaan korealaisesta ihonhoidosta.

Piti oikein höristää korvia… korealaista ihonhoitoa… mitä ihmeellistä siinä nyt sitten on? Täytyi istahtaa kuuntelemaan. Ihonhoidosta kertomassa olikin luonnonkosmetiikka-maailman vaikuttaja ja korealaisen ihonhoidon pioneeri kosmetologi Katja Kokko.

Katja Kokko kertoi korealaisen kauneusihanteen mukaisen ihon olevan kuulas ja kaunis kuin keitetty kananmuna. Keskiössä on ihon runsas kosteutus, jopa niin, että kasvovettä taputellaan kasvoille 7 kerrosta! Onneksi ei ihan joka päivä tarvitse, mutta muutamia kertoja viikossa kyllä.

Hyvä ihonhoito on yksi hyvinvoinnin peruspilareista

Koreassa suhtautuminen ihon hoitoon on vakavaa ja hyvää ihonhoitoa pidetään yhtenä hyvinvoinnin peruspilarina yhtä lailla kuin hyvää ruokavaliota, riittävää unta tai liikuntaa. Ihonhoito Koreassa on samanlainen itsestäänselvyys kuin meillä Suomessa esimerkiksi hampaiden harjaaminen ja hyvä suuhygienia. Siitä ei tingitä.

Innostavaa puhetta! Minäkin, joka olen ollut vannoutunut perusvoiteiden kannattaja, sain kipinän. Ja kun saan kipinän jostakin, niin asiahan pitää selvittää perusteellisesti. Niinpä sitten heti googlaamaan korealaista ihonhoitoa. Tilasin oikein aiheeseen liittyvän oppaankin…

Nyt olen muutaman viikon ajan harjoitellut 10 – vaiheista korealaista ihonhoitoa. Olen taputellut iholleni kasvovettä 7 Skin Metodin mukaan, levittänyt erilaisia voiteita, öljyjä ja seerumeita ja kuinka ollakaan; olen ollut huomaavinani positiivisia muutoksia!

Aivan keitetyn kuoritun kananmunan kaltaista kuulakkuutta iholle on näillä kymmenillä ehkä turha odottaa, mutta ainakin kuivat läiskät ja kirjavuus ovat kadonneet. Sitä paitsi korealaisen ihonhoidon erikoisuus kangasnaamio on vielä kokonaan kokeilematta!

Kangasnaamio kuuluu olennaisena osana korealaiseen ihonhoitorutiiniin. En ole koskaan laittanut minkäänlaista ihonhoitonaamiota kasvoilleni, joten sellaisen laittaminen… onhan se melko jännittävää!

Jos em. teksti vähänkään ”kolahti” sinuun, niin kokeile korealaista ihonhoitoa! Luvassa suuria tunteita ja rentouttavaa hyvinvointia itselle. Ohessa pari linkkiä opintielle.

Katso:

Katja Kokon 10 minuutin haastattelu (Ylen aamu TV, 20.2.19)

Lue myös:

Voimapuun terveys-, kauneus- ja hyvinvointisivustolta ”Luonnollisesti” löytyy myös artikkeli ”Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan”


Varpaat kesäkuntoon – rentouttava jalkahoito

Huhtikuussa Voimapuussa iloitaan ideoista. Keväisiä aiheita ja vinkkejä ”Iloa ideoista” aihealuetta mukaellen. Voimapuun tytärsivuston ”Luonnollisesti” teemana huhtikuussa on ”Hemmottelua”; ideoita ihonhoitoon, hiustenhoitoon, tuoksuihin ja yleiseen hyvinvointiin, joten kurkista myös Luonnollisesti -sivustolle.

Teema: Iloa ideoista, Rentouttavassa jalkahoidossa, VoimapuuAivan ensimmäisenä huhtikuun iloideana haluan kertoa ja muistuttaa jalkojenhoidon tärkeydestä. Jalat, jotka meitä kannattelevat, joiden päällä seisomme ja jotka meitä kuljettavat kymmeniä vuosia, jäävät usein aivan liian vähälle huomiolle.

Jalkahoidossa

Kävin itse pari päivää sitten jalkahoidossa ensimmäistä kertaa elämässäni. Olihan se jo aika! Onneksi olin saanut lahjakortin, koska muutenhan en olisi vieläkään saanut lähdetyksi, vaikka olen monta kertaa aikonut.

Kokemus jalkahoidosta oli aivan ihana. Jo kauneushoitolan miljöö oli ihastuttava; valoisaa, puhdasta, raikasta ja rauhallista, rentouttavaa musiikkia. Aivan aluksi minut ohjattiin istumaan valkoisin peittein suojattuun isoon pehmeään tuoliin. Hyvän puoli-istuvan asennon löytymisen jälkeen jalkani nostettiin lämpimään kylpyveteen noin 10 minuutiksi.

Kylvyn jälkeen jalkahoitaja ryhtyi poistamaan hellästi kovettumia. Seuraavana vaiheessa hän leikkasi ja tasoitteli huolellisesti varpaiden kynnet. Tässä vaiheessa käytettiin erityistä ”surisevaa” hoitolaitetta. Ensin hiukan hätkähdin, laite muistutti erehdyttävästi hammasporaa, mutta onneksi ääni oli huomattavasti matalampi ja miellyttävämpi ja niin oli myös poran kosketus.

Viimeisenä vaiheena jalkahoitoon kuului jalkojen rasvaus ja ah, niin mukavalta tuntuva hieronta. Kaikkiaan hoito kesti reilun tunnin verran. Olin kuin uudesti syntynyt 😉 – jalat tuntuivat pehmeiltä ja kevyiltä ja muutenkin mieli oli hyvä ja olo rentoutunut.

En voi muuta kuin suositella! Toki jalkahoidon voi tehdä myös itse kotona, mutta hoitolassa tehtynä lopputulos on kaunis ja viimeistelty puhumattakaan nautittavasta hemmotteluhetkestä.

Ohessa postaus kotikutoisesta jalkahoidosta:

Virkistävä jalkakylpy


 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s