Pääsiäisideoita…

Palmusunnuntai ja pääsiäinen ovat jo ovella. Jotakin uutta voisi ideoida juhlaan, mietiskelin. Ryhdyin tutkailemaan nettiä hakusanalla pääsiäinen. Tarkoitukseni oli käydä katsomassa, mitä muut blogit ovat aiheesta julkaisseet.

Siitä syntyikin ajatus, että voisin koota parhaimmista löydöistäni lyhyen postauksen omaan blogiini,  joten ohessa muutamia pääsiäisvinkkejä ja linkkejä, ole hyvä.

Pääsiäisaiheinen kirja

Cinnamonum – harrastekirjablogissa on esittelyssä keväinen kirja. Iloista pääsiäistä. Kirjan ovat kirjoittaneet Anneli Myller, Jatta Heinlahti ja Kristiina Hemminki. Bloggaajan, Heidi P:n mukaan kirja on lähes täydellinen tietopaketti pääsiäiseen valmistautuvalle. Hän on kuvannut perusteellisesti kirjan sisältöä ja tuo esiin myös kokemuksiaan kirjan ruokaresepteistä. Tulipa sellainen tunne, että kirja pitäisi pikimmiten hankkia omaan kirjahyllyyn.

Iloista Pääsiäistä

Palmusunnuntaina virvotaan

Palmusunnuntai on perinteinen virpomispäivä. Tänä vuonna palmusunnuntai osuu kalenterissa päivämäärälle 14.4.2019. Virpomisen perinteisiin kuuluvat virpomavitsojen lisäksi virpomislorut, joista tunnetuin kuuluu ”Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle.”

Epätrendikkäässä ruokablogissa esitellään pääsiäisen makein ohje:

Fudgekarkkeja pikku pääsiäisnoidille

Pääsiäisideoita, Voimapuu

Pääsiäisaskartelua

Pääsiäisen perinteisiä koristeita ovat maalatut ja koristellut pääsiäismunat. Birgitmummun pääsiäissivuilta löytyy ohjeita munien värjäämiseksi mm. luonnonmateriaaleilla ja marmorointitekniikalla.

Pääsiäismunien koristelu ja maalaus

Aivan upeita koristeltuja pääsiäismunia löytyy myös blogista, Kanelia ja kardemummaa:

Koukussa! Eli pääsiäisaskarteluja osa 2

Pääsiäisaskartelua (Tiina Kukkonen, Pinterest)

Kodin pääsiäissisustus ja kukat

Keltainen talo rannalla -sisustusblogissa esitellään pienen vierasmajan pääsiäiskoristelua:

Lillevillan pääsiäinen

Pääsiäisideoita, sisusta, Voimapuu

Hernepensaselämää -blogissa on tarjolla uusia ideoita pääsiäisen kukka-asetelmiin… heleän oranssisia ja kepeän keltaisia hyasintteja sekä valkoisia helmililjoja:

Hurmaavat hyasintit ja sipulikukat

Pääsiäiskattaus

Kauniin sinivihreän pääsiäisen kauttauskokonaisuuden tarjoaa Villejä lupiineja -blogi:

Pääsiäiskattauksen suunnittelua

Sisustus- ja sepustus -blogissa esitellään harmonista  keltaisen, harmaan ja mustan yhdistelyä pääsiäispöydässä:

Pääsiäispäivällinen

Internet on ihania pääsiäisideoita pullollaan… Eniten innostuin uusista pääsiäiskukista. Hyasintteja olen tottunut näkemään ja käyttämään pääasiassa jouluasetelmissa. Nyt voisin ehdottomasti kokeilla niitä pääsiäiskimpussa esimerkiksi oranssin ja keltaisen sävyissä…

Hyvää pääsiäisen aikaa!