Virkistävä jalkakylpy

Sain lahjaksi ”Sihisevän jalkakylvyn” kauniissa sellofaaniin käärityssä pakkauksessa. Itse en ole koskaan ostanut muita jalkahoitotuotteita kuin jalkavoidetta. Sitäkin olen melko laiskasti käyttänyt. Tarvetta kyllä olisi.

Nyt aloitan heti paremman jalkojenhoidon, oli ensimmäinen ajatukseni, kun tarkastelin saamaani lahjaa. Olen selvästi laiminlyönyt tärkeät kehoni osat, ne, joiden päällä olen seisonut, kävellyt, juossut jo useamman vuosikymmenen. Ja vielä on vuosikymmeniä jäljellä, oletettavasti ja toivottavasti.

Kovettumia on siellä täällä ja ”liikavarpaitakin”. Tuumasta toimeen. Kylpyohjeen mukaan laitoin pesuvatiin lämmintä vettä ja nostin vadin saunan lauteille. Sitten yksi ”kylpypommi” veteen ja jalkaterät nilkkoja myöten mukaan.

Tosiaankin, pirteä sihinä ja poreilu alkoi heti ja kesti ehkä viitisen minuuttia. Vaikutti tehokkaalta. 10 minuutin ajan liottelin jalkoja vedessä vielä sihinän jälkeenkin. Sitten kuivaus, kynsien leikkaus ja rasvaus. Jalat olivat lämpimät, iho pehmeä jalkapohjia myöten, liikavarpaatkin näyttivät pienemmiltä ja askel tuntui kevyeltä. Yllättäen lämmin, hyvän olon tunne siirtyi koko kehoon.

kylpysuolat
Vasemmalla Sihisevät kylpypommit, oikealla Taifuuni -kylpykuulat

 

Sihisevän jalkakylvyn koostumus:

 • sooda
 • sitruunahappo
 • tuoksuöljy ja oliiviöljy
 • kuivattu koivunlehti ja merisuola

Taifuuni-kylpy

Poikkesin viikonloppumatkallani pääosin sauna- ja kylpytuotteisiin erikoistuneeseen pikkupuotiin. Asiantunteva myyjä esitteli minulle hyllymetreittän erilaisia kylpytuotteita mukaan lukien jalkahoidot. Aiemmasta jalkakylpykokemuksestani innostuneena ostin pussillisen Taifuuni- nimisiä kuulia. Kotiin palattuani otin kuulat esiin ja jalat jälleen hoitavaan kylpyyn.

Samaan tapaan kuin sihisevät kylpypommitkin nämä kylpykuulat hajosivat poristen veteen, tosin melko nopeasti, 10 – 15 sekunnissa. Kuulien erikoisuutena oli erinomaisen hyvä tuoksu ja hoitava öljy, jonka oli tarkoitus jäädä iholle. Jalkoja ei siis ollut tarpeen pestä enää erikseen kylvyn jälkeen. Kuivauksen jälkeen rasvaustakaan ei tarvittu, vaan iho jäi miellyttävän pehmeäksi. Jalkakylpyä suositeltiin kerran viikossa.

Taifuuni -jalkakylvyn koostumus:

 • sooda
 • sitruunahappo
 • greippi
 • siemenöljy
 • parfyymi
 • salisylaatteja

Kokemukseni jalkakylvyistä osoittautui niin miellyttäväksi, että päätin ryhtyä hoitamaan jalkojani jatkossa säännöllisesti ja perusteellisesti.

Jalkakyvyn voit valmistaa myös itse näin:

 • Kädenlämpöinen, ei liian kuuma vesi.
 • Lisää veteen haluttaessa kylpyöljyä tai -suolaa.
 • Lisää kylpyveteen appelsiini- tai sitruunasiivuja ihon pehmittämiseen.
 • Anna jalkojen liota vedessä noin 10–15 minuuttia. 

Mikäli haluat enemmän tuoksua, voi kylpyveteen lisätä vaikkapa minttua tai laventelia. Myös tippa lempihajuvettä voi antaa kylvylle ylellisen säväyksen.

Kokeile!

Lue myös:

Tukisukat hellivät jalkojasi

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s