Työ vai harrastus?

Työ vai harrastus, Voimapuu

Ehkä olet huomannut blogin ylävalikossa Ostosoksan? Niin… taas se on nostanut päätään minussa – ”pikkukauppias” – niin kuin monta kertaa aiemminkin. Aikaa tosin edellisestä kerrasta on kulunut jo reilusti parikymmentä vuotta.

Tässä blogipostauksessa tarkoitukseni on kertoa, mitä kuuluu omalle työsaralleni tällä hetkellä; mitä olen viimeisen vuoden aikana ideoinut ja saanut aikaan. Jos olet kiinnostunut hyvinvointituotteiden – ja palveluiden markkinoinnista ja jälleenmyynnistä harrastuksena tai työnä, verkkokaupasta sekä yrittäjyydestä ja sen taustoista, on tämä artikkeli sinua varten.

Yrittäjähenkisyys periytyy?

Kuten postaukseni alussa mainitsin, pikkukauppias on jälleen saanut vallan minussa. Se pulpahtaa pintaan aika ajoin. Todennäköisesti se on peruja lapsuudenperheestäni; vanhempani olivat ravintola-alan yrittäjiä ja kuten useimmiten, lapset yrittäjäperheessä työskentelevät ainakin jossakin vaiheessa omassa yrityksessä. Niin minäkin.

Muistan aloittaneeni noin 13-14 -vuotiaana kahvila-apulaisena ja siitä lähtien työskentelin yleensä kaikki koulujen loma-ajat kahvilassa noin 19-vuotiaaksi asti. Työ oli mukavaa ja erityisesti pidin asiakaspalvelusta. Oli mukavaa tarjoilla asiakkaille kahvia juuri paistettujen lämpimien munkkien kera.

Työ vai harrastus? Voimapuu

Mielihyvä tuli siitä, kun huomasin asiakkaiden kasvoille nousevan hymyn ja iloisen ilmeen.  Mikä sen mukavampaa, kuin saada ihmiset hyvälle mielelle. 😊

Varsinaista palkkaa en työstä saanut. Yrittäjäperheessä on tapana puhaltaa yhteen hiileen; kaikki perheenjäsenet tekevät parhaansa, jotta yhteinen leipäpuu pysyy pystyssä. Tämä mentaliteetti oli vallalla ainakin tuohon aikaan.

Olin tuolloin niin innostunut myyntityöstä ja yrittäjyydestä, että jopa suunnittelin jatkavani vanhempien yritystä. Mutta toisin kävi. Vanhempani olivat sitä mieltä, että liikkeenharjoittaminen oli sen verran epävarma ja riskialtis ala, ettei minun kannata sitä valita. Minun oli parasta hankkia itselleni sellainen ammatti, jossa työtä riittäisi ja palkka tulee tilille joka kuukausi – säännöllisesti ja varmasti.

Niinpä sitten olen työskennellyt suurimman osan työurastani työn- ja palkansaannin näkökulmasta melko varmalla ammattialalla – sosiaali- ja terveysalalla. Välillä ”pikkukauppias” on putkahdellut esiin työn ohessa suoritettavan myyntityön muodossa.

Olen esitellyt ja jälleenmyynyt hyvinvointituotteita sekä muutamaa eri kosmetiikkasarjaa. Muutaman vuoden ajan ammatinharjoittajana työskennellessäni osa työstäni sisälsi hyvinvointiin liittyviä yksilöllisiä ja ryhmämuotoisia ohjauksia sekä valmennuksia.

Digitaalinen yrittäjyys

Noin 1,5 vuotta sitten jäin pois julkisen sektorin työstäni melko uupuneena. Pari kuukautta lepäiltyäni, ryhdyin tutkiskelemaan, minkälaisia mahdollisuuksia minulla olisi harjoittaa pienimuotoista ”kauppias” -toimintaa joko harrastuksenomaisesti tai työnä.

Aloitin tutustumalla blogien maailmaan ja huomasin, että monet bloggaajat ovat rakentaneet bloginsa ja oman osaamisensa ympärille upeita digitaalisia palveluja ja tuotteita. Vaikka itse aloitin bloggaamisen alun perin kirjoittamisen kaipuutani poistamaan, aloin miettiä, voisiko blogin yhteyteen rakentaa muutakin. Näin syntyi ajatus pienimuotoisesta verkkokaupasta.

Entä tuotteet? Mitä voisin myydä verkkokaupassani? Tässä tuli sattuma avuksi. Törmäsin internetiä selaillessani saksalaiseen LR Health & Beauty -tuotesarjaan, joka on myynnissä ainoastaan itsenäisillä jälleenmyyjillä. Tuotesarjaa esitellään ja myydään perinteisesti (kuten esim Tupperware, Partylite ym.) esimerkiksi kotikutsuilla, messuilla, työpaikoilla jne, mutta LR- yhtiö on tuonut jälleenmyyjille mahdollisuuden myös ns. ”omaan” verkkokauppaan.

Tämä oli juuri se mahdollisuus, joka tuntui itselleni sopivalta. Aluksi oli kuitenkin tärkeää tutustua tuotteisiin hyvin. Mitään huonolaatuista en halua tarjota blogini lukijoille tai verkkokauppani asiakkaille.

Työ vai harrastus?
Aloe vera kasvin (Barbadensis Miller) lehdestä käytetään geelimäinen sisäosa. Aloiini, joka ei ole sopivaa ihmiselle sisäisesti eikä ulkoisesti, poistetaan ennen valmistusprosessia tarkasti.

Aloe verasta hyvinvointi- ja kauneustuotteiden raaka-aineena minulla on ollut myönteinen käsitys jo pitkään aiempiin käyttökokemuksiini pohjautuen. Toki Aloe vera -tuotteiden valmistajissa on eroja ja siksi halusinkin testata itse erityisesti LR Aloe Via -sarjaa.

Testaamieni Aloe Via -tuotteiden laatu ja erityisesti vuonna 1985 perustetun LR Health & Beauty – yhtiön tarkka toiminta niin Aloe vera kuin muidenkin tuotteiden valmistuksen ja valvonnan suhteen on saanut minut vakuuttuneeksi.

Mm. Aloe vera -geelin laatua testaa kansainvälinen Aloe-neuvosto (IASC) – aina viljelystä käsittelyyn asti. Kaikkien Aloe vera tuotteiden siedettävyyden iholla testaavat riippumattomat tahot, kuten Dermatest ja Derma Consult. Ainoana Aloe Vera -tuotteiden valmistajista LR on saanut arvostetun eurooppalaisen SGS Fresenius -instituutin laatuleiman. LR lahjoittaa myös osan tuloistaan lasten koulutukseen ja terveyteen LR Global Kids Fund -järjestön kautta.

Kaikki edellä mainitut tekijät kannustivat minua ryhtymään LR tuotteiden käyttäjäksi sekä niiden jälleenmyyjäksi.

Verkkokauppa ja Voimapuu

Verkkokaupan perustamiseen liittyi myös pohdinta siitä, olisiko järkevää perustaa LR -toimintaa varten aivan oma bloginsa, joka käsittelisi ainoastaan hyvinvointia ja LR- tuotetietoutta. Aikani mietittyäni, totesin, että erillinen blogi tai sivusto olisi paikallaan. Niin syntyi Luonnollisesti – Terveyttä ja hyvinvointia sinulle sivusto.

Tulin myös siihen lopputulokseen, että Voimapuu-blogissakin voisi olla jonkin verran em. aiheisia kirjoituksia. Osalle ihmisistä hyvinvointi- ja kauneudenhoitotuotteet ovat tärkeä osa voimaantumista, hyvää oloa ja hyvää mieltä, jotka ovat blogin keskeisiä teemoja.

Voimapuun sivupalkkiin päivittyy ilmoituksia ajankohtaisista tuotteista sekä tuotetarjouksista. Hyvinvointi- ja terveysaiheisia blogipostauksia varten Voimapuussa on jo kategoria ”Terveydeksi”. Kauneuteen liittyvät postaukset saavat ehkä jossain vaiheessa uuden kategorian  ”BeautyBox”.

Työ vai harrastus

LR – yhteyshenkilönä minulla on erillinen kotisivu, sähköinen käyntikortti ”Luonnollisesti”, jossa esitellään LR Health & Beauty yhtiönä, tuotteet lyhyesti sekä mahdollisuus toimia jälleenmyyjänä. Em. kotisivulta on linkki verkkokauppaan.

Työ vai harrastus?

Verkkokauppatoimintani on vielä hyvin aluillaan ja siten se on tällä hetkellä enemmän harrastus kuin työ. Miten harrastus eroaa työstä? Yleensä harrastus maksaa jotakin, välineitä, tarveaineita, kurssimaksuja jne. Työstä saadaan useimmiten jonkinlaista palkkaa, josta maksetaan verot ja sosiaaliturva.

Jos edellä mainittua käytetään kriteerinä, blogin ja verkkokaupan ylläpito on tällä hetkellä enemmän harrastus kuin työ; se vie enemmän rahaa, kuin mitä siitä tulee. Jos mittarina käytetään sitä, kuinka paljon työ tai harrastus vie aikaa… niin tällä hetkellä arvioin tekeväni puolikasta työpäivää, tosin siten, että voin itse valita työmääräni ja työn tekemisen ajankohdan.

Vielä on vaikea sanoa, muuttuuko harrastukseni missään vaiheessa varsinaiseksi työksi eli sellaiseksi, että tuloja olisi enemmän kuin menoja. Verkkoliiketoiminta vaatii melko paljon tietoa ja taitoa. On monia muitakin tapoja hankkia lisätuloja verkossa kuin tuotteiden myyminen verkkokaupassa. Myös blogia voi käyttää monella tavalla lisätulojen hankintaan.

Mielenkiinnolla ja innostuneena odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Kiinnostuitko LR Health & Beauty -tuotteiden jälleenmyynnistä?

Käy tutustumassa LR kotisivuuni Luonnollisesti (https://luonnollisesti.lr-partner.com). Käy tutustumassa myös verkkokauppaan ja sen tuotteisiin.

Jos kiinnostuit LR -jälleenmyyjänä ja yhteyshenkilönä toimimisesta, ota yhteys minuun sähköpostitse sirpa.tiensuu@outlook.com TAI voimapuu1@gmail.com .

Tästä verkkokauppaan
LR kotisivu: Luonnollisesti

Lue myös:

Työn imussa

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti?

  • Mitä mieltä olet verkkokaupasta yleensä?
  • Liittyykö verkko-ostamiseen ongelmia?

Kommentoi alla olevaan Vastaa -kenttään…

 

4 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s