Nauti auringosta – suojaa ihosi!

Nauti auringosta - suojaa ihosi oikein! Voimapuu

Onko sinulla kokemuksia auringonpolttamasta ihosta? Minulla on. Se on kokemus, jota en unohda. Kaksi tuskallista päivää ja yötä sen jälkeen, kun olin polttanut ihoni pahoin aurinkorannalla. En ole varsinainen auringonpalvoja, mutta tuolle etelänmatkalle oli lähdetty nimenomaan tarkoituksena viettää aikaa rannalla lasten kanssa.

Onneksi lapsille oli varattu mukaan korkeilla suojakertoimilla varustetut auringon suojavoiteet jo kotimaassa. Kummallista kyllä, me aikuiset hankimme itsellemme voiteet vasta lomakohteessa. Melkoinen lapsus kävi, kun ensimmäisenä lomapäivänä ostimme rantakioskista porkkanan kuvalla varustetun aurinkoöljypullon, joka jälkeenpäin arvoituna oli mitä ilmeisemmin tarkoitettu hyvin ruskettuneelle iholle.

Tuoteseloste oli kreikankielinen ja tekstistä ei saanut muuta selvää kuin, että oletettavasti suojakerroin oli 4. Tuota voidetta levitin iholle ja sen jälkeen muutamaksi tunniksi rannalle aurinkoon. Rannalla, vilvoittavassa merituulessa ihon palamista ei edes huomannut.

Kun sitten siirryttiin rannalta hotelliin, niin voi vain arvata, minkälainen tunne oli  palaneella iholla ja koko keholla. After Sun voiteista ei juuri tullut helpotusta. Kreikassa kun oltiin, kuulin vinkin, että luonnonjogurtti auttaa varmasti auringonpolttamiin.

Paremman puutteessa ei auttanut muu, kuin lähteä ostamaan jogurttia. Sitä sivelin runsaan kerroksen koko keholle. Ensiapuna jogurtilla olikin ihanan viilentävä ja rauhoittava vaikutus.

Huolimatta viilentävistä suihkuista ja ihon rasvauksesta, kahtena seuraavana yönä ei voinut ajatellakaan peittävänsä itseään edes lakanalla – niin arka, kuumottava ja punainen oli iho. Muut rantapäivät vietinkin pitkähihaisissa ja -helmaisissa vaatteissa aurinkovarjon alla.

Tuollainen palaminen ei ehkä voine sattua kuin vain erittäin kokemattomalle auringonottajalle? En toivo kenellekään samanlaista kokemusta. Kantapään kautta siis opettelin ihon auringonsuojauksen ja opin myös sen, että ennen aurinkomatkalle lähtöä kannattaa auringonsuojatuotteet hankkia ehdottomasti jo kotimaassa.

Katso auringonsuojavinkit oheiselta videolta…

_________________________________________

2 Comments

  1. Sorry but my Spanish isn”t that fluent, that I can answer in correct Castelan. I am Adrie Huissoon and I”m the author a book about VJ. It is planned to be published on september 15 2013. Several I”ve tried to contact the Fundacion VJ, but always in vain. No response at all. Quite a disappointment! That is why I”m surprised with this initiative. You contact me at info@meeinzee.nl Adrie Huissoon

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s