MummiFun – Starwars-synttärit

MummiFun - Starwars-synttärit, Voimapuu

Vuoden kohokohta on – arvatkaapa mikä? Ei ole joulu eikä juhannus, vaan pikkumiehen synttärit! Viime vuonna synttäreitä vietettiin Turtles-teemalla ja tänä vuonna olivat vuorossa Starwars – synttärit. Mummi sai vastaanottaa ilmoituksen teemasta jo hyvissä ajoin keväällä.

Starwars – teema olikin jo haastavampi juttu. Turtlesit, mutanttininjakilpikonnat olivat tuttuja jo oman pojan lapsuudesta, mutta Starwars on tullut vasta Turtlesien jälkeen, muistelen. Ehkä jotain viitteitä oli jo 90-luvulla esim. legojen muodossa. Ensimmäiset Starwars – elokuvat lienevät olleet katsottavissa jo 70-80 -luvun taitteessa.

Oli miten oli, mutta Starwars-synttärit olivat tulossa ja mummi oli saanut tehtäväkseen ideoida rekvisiittaa ja tarjoilua. Mikä olisi sen mieluisampaa puuhaa? Hienoa, että mummille annetaan tuollainen luottamustehtävä. Aikaakin on nyt huomattavasti enemmän, kuin silloin, kun omat lapset olivat pieniä.

Starwars-koristeet

Teemakoristeita monenlaisiin juhliin saa tänä päivänä valmiina kaupasta. Aikoinaan kaikki piti pääosin ideoida ja rakentaa itse. Nettiä selatessani tuli vastaan useita verkkokauppoja, joissa tarjontaa oli yllin kyllin. Loppujen lopuksi tein tilauksen kahdesta eri kaupasta; toisesta tarjoilutarvikkeet ja toisesta koristeet sekä muu rekvisiitta.

Ostaminen oli helppoa ja paketit saapuivat muutamassa päivässä. Kaikki tarvittava löytyi paketeista, mitään ei puuttunut. Sitten vain suunnittelemaan, mitä koristeita minnekin laitetaan. Hiukan arvelutti: Mitähän pikkumies sanoo? Ovatkohan nämä oikeanlaisia koristeita? Tarkistaakaan ei voi, koska kaiken pitäisi pysyä salassa H-hetkeen saakka tai ainakin melkein… On vain luotettava intuitioon…

Starwars – synttärikakku

Vaikka kakku ei olekaan pikkumiehen herkkua, on sellainen tietysti synttäreillä oltava. Teema on sen verran haasteellinen, että täytyi jälleen tutkailla nettiä, löytyisikö sopivaa ideaa Starwars – kakuksi? No löytyihän niitä Googlen kuvahaulla ja Pinterestistä runsain mitoin. Mietinkin, että miten nykyisin voi ylipäätään tulla toimeen ilman internetiä?

Nyt vain täytyi löytää kakkuidea, johon mummin taidot ja pitkäjänteisyys riittäisivät. Tarjolla oli hienoja marsipaanipäällysteisiä Starwars-aluksia ja mm. Darth Vader -hahmo, jonka mustan viitan suojissa majaili kymmeniä Stormtrooper -kuppikakkuja. Upeita, mutta melko haasteellisia leipomuksia mummille.

Starwars-kakku

Aikani kuvia selailtuani sattui silmääni Starwars-valomiekkakakku, jonka voisi valmistaa kääretortuista, joko omatekoisista tai valmistortuista. Tämä kakku saattaisi olla mahdollista valmistaa jopa mumminkin taidoilla. Idea täytyi kuitenkin vielä hyväksyttää synttärisankarilla. ”Hmm, joo, voisihan se olla”, kuittasi pikkumies.

Stormtrooper – vaahtokarkit

Entäpä, mitä muuta kakun lisäksi? Starwars- synttäriprojektin yhteydessä mummi on oppinut kiitettävästi aiheeseen liittyvää sanastoa ja muutakin Starwars-tietoutta, kuten vaikkapa esimerkiksi sen, mitkä hahmot kuuluvat ns. ”hyviksiin” ja mitkä ”pahiksiin”. Valomiekkakakku kuvaa siis jedimestari Yodan valomiekkaa. Jedimestari Yoda kuuluu mummin tietämyksen mukaan ”hyviksiin”.

stormtrooper_vaahtokarkit

”Pahiksiakin” täytyisi synttäripöydässä olla, jotta tasapaino säilyisi. Stormtrooper -robottisotilaat voisivat sopia em. tarkoitukseen. Tarvittiin valkoisia vaahtokarkkeja, mustaa elintarvikeväriä, ohut sivellin ja aimo annos kärsivällisyyttä, jotta kaikki 50 robottisotilasta saivat asiaankuuluvat yrmeät ilmeensä.

Entäpä jotain suolaista tarjottavaa. Viime vuonna tarjolla oli Turtles-pizzoja. ”Voisiko tämän vuoden synttäripöydässä olla Chewpacca – pizzoja”, keksi ukki. Nyt tarvittiin jo ukki ehdottomasti mukaan synttäritalkoisiin. Ukkia ei tarvinnut kahta kertaa pyytää… hän vallan innostui ideoimaan Chewpacca -pizzoja: ne rakentuivat pitkistä, ohuista kinkkusuikaleista, juustoraasteesta, ketsupista ja paprikapaloista.

Jos joku ei satu tuntemaan Chewpaccaa, niin hän on pitkä, karvaturkkinen olento, rodultaan wookie ja kotoisin Kashyyyk-planeetalta. Chewpaccaa on näytellyt mm. entinen, suomalainen koripalloilija Joonas Suotamo (pituus 211 cm), tietää mummi. 😊

viinirypalevalomiekat

Vielä jotain hedelmäistä synttäripöytään … Kummitäti sai tehtäväkseen rakentaa viinirypälevalomiekat. Lisäksi tarjolle perinteiset lihapullat, juustopalat, perunalastut, popcornit, mehua ja limpparia – periaatteella jokaiselle jotakin.

Miten Starwars-synttärijuhlat onnistuivat?

Jo synttäreiden aattona aloitettiin tunnelman luominen Starwars-koristeilla. Tähän synttärisankari itse osallistui innolla. Juhlapäivän aamuna katettiin pöytä ja viimeisenä koristeltiin kakku. Pikkumies kävi tarkastamassa pöydän kattauksen – muuten hyvä, mutta missä on jedimestari Yoda?

Kun juhlakakku on jedimestari Yodan valomiekka, niin tottakai pöydässä täytyy olla myös itse jedimestari. Siinäpä sitten kaikki juhlien valmistelijat äimistelivät ja silmäilivät toisiaan – niin, jedimestari Yoda puuttui! Voi, mikä moka! Tähänkö juhlat nyt kaatuvat!Onneksi isä keksi, että Yodahan löytyy legopalikoista ja niin päivä oli pelastettu!

yoda_lego

Jedimestari Yoda asettui valomiekkansa päälle ja vihdoin kaikki oli valmista. Vieraat saivat tulla. Mummi ja ukki palasivat kotiin väsyneinä, mutta onnellisina. Olipa rattoisa paripäiväinen – valmistelujen lomassa oli nostalgista muistella, miten synttärijuhlia järjestettiin parikymmentä vuotta sitten omien lasten kanssa.

Jälkeenpäin saatu palaute juhlista oli positiivista, vieraat olivat viihtyneet, ja itse synttärisankarikin oli tyytyväinen 6-vuotisjuhliinsa… ja sehän on pääasia.

Synttärirekvisiittaa:

Synttärikuningas
KidsPartyStore

Lue myös:

MummiFun – Hirviömuffinit

MummiFun – Herkkuhetken nallemökit

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s