MummiFun – Valokuvausretkellä Korkeasaaressa

Milloin viimeksi olet käynyt Korkeasaaressa? Itse muistelen käyneeni edellisen kerran 1990-luvulla. Nyt pääsin pikkumiehen ja muun matkaseurueen kanssa kokemaan kaiken uudelleen. Sääkin suosi. Oli yksi kesän aurinkoisimmista päivistä.

Korkeasaaren eläintarha on perustettu vuonna 1889 ja se on maailman vanhimpiin lukeutuva eläintarha. Tuotakaan en tiennyt! Korkeasaaressa on noin 150 eläinlajia ja yli 1000 erilaista kasvia – siis paratiisi keskellä kaupunkia.

Korkeasaareen valokuvaamaan

Jo etukäteen suunniteltiin pikkumiehen kanssa, että kun mennään Korkeasaareen, niin otetaan paljon valokuvia. Eikä mitään kännykkäkuvia vaan ihan oikeilla kameroilla. Mummi ottaa ”digijärkkärinsä” mukaan ja pikkumies ”digipokkarinsa”. Yksi tällainen yhteinen valokuvausreissu on aiemmin tehty Kolille.

Tässä blogipostauksessa on nähtävillä vain osa kuvista. Kuvia otettiin yhteensä reilusti yli 200. Sivulle on koottu kuvia eläimistä, jotka olivat erityisen mielenkiintoisia. Jonkinlaista valikointia oli pakko suorittaa jo itse retkelläkin. Erilaisia eläimiä olisi ollut vaikka kuinka paljon – yksi päivä ei riittänyt kaiken kuvaamiseen.

korkeasaari_kartta

Sanomattakin on selvää, että pikkumiehen kiinnostuksen kohteet olivat hiukan erilaisia kuin mummin. Sillä aikaa, kun mummi zoomaili kukkia, pikkumies seurasi ja taltioi tiikeriperheen elämää. Kun mummi tarkasteli valkoposkihanhiperhettä, mietti pikkumies, missä karhut mahtavat asustaa…

Evästaukoineen Korkeasaaressa vierähti useampi tunti ja pääreitti saatiin kierrettyä. Kävely alkoi tuntua jo jaloissa, jopa pikkumiehellä, jolla yleensä energiaa ja vauhtia riittää. Samalle päivälle ei tarvinnut enää muuta ohjelmaa keksiä.

Kuvausretken satoa

Pikkumiehen eläinkuvissa pääpaino on Amurintiikereissä. Parivuotiaiden pentujen puuhastelua oli hauska seurata. Akvaarion matelijat olivat myös jännittäviä, puhumattakaan karhusta.


Mummia ihastuttivat erityisesti riikinkukko ja valkoposkihanhien pienet poikaset, joita taaperteli kymmeniä, ehkä jopa satoja ympäri saarta. Osa oli vielä kuoriutumassakin. Muutaman kukkakuvankin mummi ehti napata.

Loppupäätelmänä voisi todeta, että olipa hieno päivä hienossa seurassa! 😊

Katso eläinvideoita:
Korkeasaaren eläintarhan Youtube-kanava

Lue myös:
MummiFun – Starwars-synttärit

_______________________________________________

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s