MummiFun – Herkkuhetken nallemökit

MummiFun - Nallemökit, Voimapuu

Mummin herkkuhetki on tullut jo tavaksi. Se on tarjolla lähes poikkeuksetta silloin, kun pikkumies tulee kylään. Herkkuhetki koostuu sekä suolaisista että makeista herkuista. Se katetaan olohuoneen pikkupöydälle ja herkuttelun lomassa katsotaan yhdessä jokin hauska piirretty elokuva.

Sanomattakin on selvää, että herkkuhetken aika on vasta lounaan jälkeen. Ensin siis täytetään massu ”oikealla” ruoalla ja vasta sitten on herkkujen vuoro. Näin on menetelty omassa lapsuudenkodissani ja myös omien lasteni kohdalla. Perinteet ovat tiukassa – lapsenlapsenkaan kohdalla ei tehdä poikkeusta. 😊

Tämän kertaiseen herkkuhetkeen mummi oli varustautunut hiukan tavallista paremmin. Ehkäpä lähestyvä vappu innoitti askartelemaan. Tavanomaisten suolatikkujen, pähkinöiden, pullien ja karkkien lisäksi olivat tarjolla nallemökit. Kirjasta Fun Food Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä löytyi vinkki näihin hauskoihin mökkeihin. Niiden rakennusaineet ovat tuttuakin tutummat: voileipäkeksit ja Nallekarkit.

Nallemökit

1 mökki

  • 100 g (n. 1,75 dl) tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 voileipäkeksiä tai voikeksiä (neliskulmaisia keksejä)
  • 1 eläinhahmo (karkki), pieni kakkupala tms. ”aarre”
  • 2 Nallekarkkia
  • 1 lakritsirulla tai lakritsia paloina
  • strösseleitä tai muita koristeita

Sekoita tomusokeri ja sitruunanmehu paksuksi tahnaksi. Jos sokerikuorrute on liian ohutta, rakennus ei pysy koossa.

Aseta yksi keksi lautaselle, sivele kuorrutetta kahden keksin pitkille sivuille ja liimaa ne alimpaan keksiin katoksi. Laita kuorrutetta lisäksi katon harjalle, jotta katto pysyy koossa. ”Liimaa” sokerikuorrutteella mökin sisälle piiloon eläinkarkki, pieni kakkupala tai muu aarre ja ”aulaan” 2 nallekarkkia asukkaiksi.

Leikkaa lakritsirullasta tai palasta n 1 cm:n pituinen pätkä ja liimaa se mökin katolle savupiipuksi. Anna mökin kuivua hyvin ja koristele maun mukaan.

MummiFun - Nallemökit, Voimapuu

Jäljelle jäi…

4:stä mökistä yksi. Herkkusuut pistelivät suihinsa kaikki muut mökit lattioineen ja kattoineen sekä viimeisenkin mökin asukkaat aarteineen. Jos mökin makua hiukan arvioisi, niin ehkä seinät voisi rakentaa jostakin maukkaammasta keksistä kuin kuivahkosta voileipäkeksistä.

Voileipäkeksin ansioksi voisi kuitenkin lukea sen, että siitä rakennetut tukevat seinät pitivät mökin vankasti pystyssä.

Pikkumiehen mielestä parasta olivat Nallekarkit ja mökin sisällä majaillut ”lepakko”. Ei siis mikään huono idea tämäkään…😊

Helppo, nopeatekoinen ja hauska idea vaikkapa lasten Vapputarjoiluun…

Lue lisää:

Perinteikäs Nallekarkki

Lue myös

MummiFun – Kaakaobaari

MummiFun – Starwars-synttärit

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s