MummiFun – Kurkkupuput

MummiFun - Kurkkupuput, Voimapuu

Pikkumies tulossa kylään ja jotain makoisaa tarjottavaa pitäisi keksiä ruokapöytään. Spagetti on taattua tavaraa; se menee sellaisenaan ilman muita lisukkeita – ehkä ketsuppia lisäksi. Tavallisesti on kai niin, että spagetti on pääruoan lisuke, mutta viime aikoina olen oppinut, että lapsilla se on toisinpäin.

Niinpä täytyy miettiä, mitä spagetille lisukkeeksi? Lihapullia, nakkeja, kanaa… jotakin niistä, mutta entä salaattipuoli? Kurkkaanpa pikaisesti Fun Food -keittokirjasta, löytyisikö sieltä jokin kiva idea… ja löytyihän sieltä… montakin ideaa. Valitsin herkullisen näköiset kurkkupuput.

Ohessa ohje helppoon ja nopeasti valmistuvaan salaattilautaseen:

Kurkkupuput (5 kpl)

 • 15 viipaletta kurkkua
 • 10 vuonankaalilehteä
 • 5 tl tuorejuustoa
 • 5 mustaa oliivia tai pieniä tummia viinirypäleitä
 • 10 maissinjyvää
 • 5 kidneypapua (säilyke)
 • 15 ruohosipulinvartta
 • persiljaa

Yhden pupun valmistus

(valmistusaika n. 5 min)

 1. Aseta 1.kurkkuviipale lautaselle. Sivele 2. kurkkuviipaleen pohja tuorejuustolla ja aseta se 1. kurkkuviipaleen päälle niin, että alempaa kurkkuviipaletta jää näkyviin. Toimi samoin 3. kurkkuviipaleen kanssa.
 2. Huuhtele vuonankaalilehdet ja kuivaa ne. Kiinnitä korviksi kahden ylimmän kurkkuviipaleen väliin.
 3. Laita tuorejuustoa pursottimeen ja pursota 2 pientä pyörylää ylimmälle kurkkuviipaleelle silmiksi. Leikkaa mustista oliiveista tai tummista viinirypäleistä 2 pientä pupillia ja aseta ne paikoilleen.
 4. Aseta maissinjyvät hampaiksi keskimmäiselle kurkkuviipaleelle. Puolita kidneypapu (myös pieni tumma viinirypäle käy) ja kiinnitä puolikas tuorejuuston avulla nenänpääksi.
 5. Huuhtele, kuivaa ja leikkaa ruohosipulit n 4 cm:n pätkiksi. Aseta kuonon molemmille puolille 3 pätkää viiksiksi. Laita lisäksi kähärä persiljatuppo hännäksi.

MummiFun - kurkkupuput

Miltä puput maistuivat?

Kurkkupuput olivat helppoja valmistaa ja hauskalla ulkonäöllään houkuttelivat maistamaan. Maku ei tosin kovin yllättänyt. Tuorekurkku maistui tuorekurkulta. Yrttinen tuorejuusto kurkkuviipaleiden välissä antoi kuitenkin hiukan pikantimman säväyksen kokonaisuuteen.

Parasta kurkkupupuissa oli se, että ne piristivät hauskasti arkisen ruokapöydän ilmettä. Olisihan kurkut, kaalin- ja salaatinlehdet sekä maissinjyvät voinut toki sekoittaa perinteisesti salaatiksikin.

Rattoisaa oli katsella pikkumiehen lisäksi myös muiden ruokailijoiden iloisesti yllättyneitä ilmeitä tämän epätavallisen salaattilautasen saavuttua pöytään.

– Pieniä voimaannuttavia ilonhetkiä arkipäivään! –

Lähde:

FunFood – Yllättäviä oivalluksia keittiöstä. Ohjeet Nina Engels.

Lue myös:

MummiFun – Nakkifaaraot
MummiFun – Hirviömuffinit

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s