Luonnon helmassa

Syysviikko 40 on Sydänviikko, jolloin erityisesti kannustetaan ihmisiä retkelle luontoon liikkumaan ja voimaan hyvin sydänterveyttä edistäen. Luonnossa liikkuminen vaikuttaa niin sydämen kuin mielenkin terveyteen monin tavoin. Mitä useammin saa itsensä liikkeelle ja luontoon liikkumaan, sitä tehokkaampia ovat terveysvaikutukset.

Luonnossa liikkuminen ​alentaa mm. stressitasoa ja verenpainetta, laskee pulssia, tasoittaa verensokeriarvoja ​​sekä parantaa unta. Jo 15 – 20 minuuttia luonnossa oleilua on riittävästi, jotta rentouttavat ja voimaannuttavat vaikutukset saavutetaan.

Itsekin lähdin luontoretkelle jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä hakemaan noita edellä mainittuja terveysvaikutuksia. Otin mukaan kameran. Se pakottaa hyvällä tavalla pysähtymään. Vauhdikkaalla metsälenkillä moni luonnon yksityiskohta jää huomaamatta, mutta kameran kanssa meno on huomattavasti leppoisampaa. Entistä rauhoittavamman ja rentouttavamman retkestä saa eväskorin kanssa…😉

Ohessa muutamia ”näpsyjä” syksyiseltä luontoretkeltä….


Voimaa metsästä

Lue lisää:

Luontoliikunnasta apua mielen ja kehon hyvinvointiin

Katso myös:

Syksyn väriloistoa