MummiFun – Piparkakkulinna ”Tylypahka”

Vuoden odotetuin aika, ainakin meidän perheessä, alkaa olla ovella. Nykyisin joulun odotus on mukavan rauhallista aikaa verrattuna ns. ruuhkavuosiin, jolloin tuntui siltä, ettei millään ehdi tehdä kaikkea sitä, mitä oli jouluksi suunnitellut. Ehkä osa puuhista olikin aivan turhaa ”hössötystä”…

Joulunalusaika saattoi tuolloin olla monella tapaa stressaavaa, jopa niin, että kun päästiin jouluun, ei aina jaksanut edes nauttia itse juhlasta. Tätä nykyä on aikaa nauttia myös joulun odotuksen tunnelmasta; polttaa kynttilöitä, hankkia joululahjat kiirehtimättä, käydä joulumyyjäisissä, joulukonserteissa,  askarrella ja rakentaa vaikkapa piparkakkutaloa…

Piparkakkulinna ”Tylypahka”

piparkakkulinna5

Tänä vuonna lapsenlapsen toivelistalla oli Harry Potterista tuttu  ”Tylypahka” piparkakkulinnan muodossa. Melkoinen haaste se olikin mummille, jolla on melko heiveröiset leipurin taidot.

Alun perin tarkoitus oli, että pikkumies olisi itse ollut mukana leipomassa, mutta aivan viime tipassa ilmaantuikin muunlaisia intressejä, jolloin hän totesi, että mummi voi rakentaa piparkakkulinnan ihan itse.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Onneksi sain sentään ohjeistusta siihen, mitä elementtejä linnasta tulisi löytyä tornien ja lippujen lisäksi: ainakin juna, pöllö Hedvig ja Yksisarvinen sateenkaaren värisine harjoineen. Harry Potterin huispausluuta, Tulisalama, olisi myös oleellinen.

Tämän kokoluokan ”piparkakkutaloa” en ole aikaisemmin leiponut, joten arvio siitä, minkä verran aikaa sen rakentamiseen kuluisi, meni melko pieleen. Arvelin selviäväni päivässä, mutta kyllähän puuhaan aikaa kului.

Kokonaisuuden  suunnittelu, osien leipominen, paistaminen, jäähdyttäminen, liimaaminen sekä koristelu veivät kaikkiaan parisen päivää. Mutta, kyllä lopputulos oli uurastuksen arvoinen!

Lue myös:

MummiFun – Piparkakkujuna

MummiFun – Tonttuovi


 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s