Virtuaalimatkalla Islannissa

Pitkästä aikaa pääsin matkalle! Koronapandemian aikana ei ole ollut mitään asiaa ulkomaille eikä kotimaassakaan ole ollut innostusta juurikaan matkustaa. Onneksi pandemian aikana on keksitty monenmoisia asioita, joita voi suorittaa virtuaalisesti. Olenkin osallistunut muutamiin virtuaalitapahtumiin, mutta matkailu on unohtunut vallan kokonaan.

Viime keväänä liityin virtuaalimatka.fi -sivuston sähköpostilistalle ja olen saanut monia hienoja matkaehdotuksia sähköpostiin. Viime viikolla huomasin Islannin kierroksen ja ajattelin, että nyt jos koskaan osallistun matkalle.

Islannin kierroksen oppaana toimi Satu Rämö

Virtuaalimatka Islantiin

Virtuaalimatkan ostaminen oli helppoa verkkokaupan kautta. Itse matka tapahtui Zoom-sovelluksen avulla reaaliaikaisesti ja sen kestoksi ilmoitettiin 1,5 tuntia. Matkatoimistosta lähetettiin sähköpostitse perusteelliset ohjeet siitä, miten matkalle valmistaudutaan. Tällä Islannin kierroksella oli mukana peräti yli sata ”matkailijaa”.

Islanti on ollut eräs mielenkiintoni kohde jo pidempään ja olen ajatellut joskus sinne matkustaakin. Tällä virtuaalimatkalla sain hyvän kuvan Islannista matkakohteena. Asiantuntevana oppaana toimi Satu Rämö, jo lähes parikymmentä vuotta Islannissa asunut suomalainen.

Islannin saarta kiertävältä päätieltä näkee hiukeita maisemia

Jos olet osallistunut jossakin matkakohteessa järjestetylle retkelle, niin kokemus tästä virtuaalimatkasta oli hiukan samankaltainen. Bussi kulkee ja opas selostaa ikkunasta näkyviä maisemia, kertoo maan erityispiirteistä ja välillä pysähdytään tutustumaan tarkemmin johonkin nähtävyyteen tai luonnon ihmeeseen. Kuvaaminen kuuluu itseoikeutetusti tällaiselle retkelle, joten niinpä minäkin otin muutamia kuvia tietokoneen ruudulta.

Näetkö kuvassa vuoren sisällä asustavan trollin?
Islanti on vulkaaninen saari. Aktiivisia tulivuoria on noin 30.

Islanti on pullollaan luonnon ihmeitä

Luonnon ihmeitä Islannista, satujen saarelta löytyy todella paljon ja niihin kätkeytyy monenlaisia tarinoita. Kävimme katsomassa mahtavia vuoria, tulivuoria, vesiputouksia, kuumia lähteitä, jäätiköitä, mustahiekkaista hiekkarantoja, timanttirantaa jne. Islannista löytyy mm. Euroopan suurin mannerjäätikkö Vatnajökull sekä 30 aktiivista tulivuorta.

Islannin vesillä voi nähdä valaita, joita vielä tänä päivänä saa siellä pyytääkin. Islanninhevoset ja lampaat kuuluvat myös ”katukuvaan” ja niitä voi nähdä ympäri saarta vapaana.” Issikka” -vaellukset ovatkin suosittuja turistien keskuudessa, samoin merelle suuntautuvat valassafarit.

Timanttirannan jäälohkareita…

Kaiken kaikkiaan vaeltaminen on Islannissa ”must”. Erityyppisiä vaellusretkiä on tarjolla paljon niin kokemattomille kuin kokeneillekin vaeltajille. Kokemattoman vaeltajan kannattaa ehdottomasti lähteä ohjatulle retkelle, koska upeissa luonnonkohteissa piilee myös omat vaaransa, kuten vaikkapa jäätiköiden railot ja jääluolat.

Toki Islanti on paljon muutakin kuin luonnon ihmeitä. Saaren vireä pääkaupunki on 129 000 asukkaan Reykjavik, jota tällä kierroksella ei esitelty. Kaupunkiin perehtyminen vaatii aivan oman matkansa.

Inspiroiva kokemus

Kaikkiaan tällä matkalla kului aikaa noin 2,5 tuntia. Kierroksen jälkeen opas vastasi kysymyksiin perusteellisesti. Ilmeisen moni mukana olleista suunnittelee matkaa Islantiin; kysymyksiä esitettiin niin majoituksista, kulkuvälineistä, vaatetuksesta, ruoasta, hintatasosta kuin retkistäkin…

Islannin kierros oli hyvin suunniteltu kompakti kokonaisuus. Tästä matkasta jäi itselleni oikein mukava muisto ja valokuviakin. Oli voimaannuttavaa käydä matkalla pitkästä aikaa. Se, että virtuaalimatkasta maksaa, aiheuttaa sen, että siihen suhtautuu vakavammin kuin, että muuten vain katselisi matkavideoita tai -dokumentteja. Normaalisti tv:tä katsellessa saattaa näpräillä puhelimen kanssa, hypähtää välillä jääkaapilla tai muuten vain katsella ohjelmaa sivusilmällä.

Virtuaalimatkalle valmistaudutaan varmistamalla tekniikan toimivuus, istumalla mukavaan asentoon sohvalle/nojatuoliin ja keskittymällä katselemaan sekä kuuntelemaan. Maksetusta matkasta haluaa ns. kaiken irti ja silloin kaikki ylimääräinen puuhastelu jää pois.

Pääsin Islantiin reilun 26 euron hintaan. Mielestäni oikein käypä hinta tästä inspiroivasta kokemuksesta. Suosittelen. 🙂

Katso linkit:

virtuaalimatka.fi

Islanti matkakohteena (Satu Rämön blogi, satu.is)

Lue myös:

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s