Sisustusinspiraatioita ”pienois” Habitaresta

Marraskuun lopulla pistäydyin Helsingin messukeskuksessa Pasilassa katsomassa ”pienois” Habitaren näyttelyä, joka oli siis vain murto-osa normaalista vuosittaisesta Habitare huonekalu-, design- ja sisustustapahtumasta. Monet tapahtumat ovat nyt koronaepidemian aikana suppeita, mutta pääasia on, että tapahtumia järjestetään.

Hyvää tällaisessa pienessä tapahtumassa on se, että vierailija ehtii paljon paremmin syventyä jopa kaikkiin näyttelyosastoihin. Osastoilla ei myöskään ole tungosta ja esittelijät ehtivät kertoa perusteellisemmin tuotteistaan. Normaalitilanteessa osa osastoista jää väkisinkin katsomatta, koska tarjontaa on niin paljon.

Tällä kertaa itseäni kiinnostivat eniten pienet sisustuselementit, lamput, hyllyt, pöydät ja matot. Ohessa muutamia ”näpsyjä” tarjonnasta.

Vinkki: Design – tuotteet ovat aina myös arvostettuja lahjoja!

Himmeen näyttelyosastolta, Habitare, Voimapuu
Himmeen näyttelyosaston tarjonnasta erityistä huomiota kiinnitti Loop pöytävalaisin (alhaalla keskellä). Idea muotoon on syntynyt minigolfradan silmukkaesteestä.

Himmeen on perustanut Timo Niskanen vuonna 2014 intohimosta valoon ja muotoiluun. Muotoilufilosofian keskiössä ovat ajattomuus, helppokäyttöisyys ja laadukkaat materiaalit. Kahden hengen pienyrityksessä työskentelevät Timo Niskanen ja hänen vaimonsa Hanna Valli. https://www.himmee.com/fi

🔷

Kooduun näyttelyosastolta, Kooduu Synergy, Habitare, Voimapuu
Kooduu Synergy on kannettava Bluetooth-kaiutin, Design-LED-lamppu ja viininjäähdytin yhdistettynä yhteen. Lampun sisällä on suuri ladattava akku. Kätevä niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

Kooduu on lifestyle-brändi, jolla on hollantilaiset ja tanskalaiset juuret. Yritys on perustettu 2017. Tuotteiden designista vastaa Eskild Hansen. https://kooduu.com/

🔷

Kruunu -valaisin on katseenvangitsija, joka on suunniteltu tuomaan hehkua niin keittiöihin kuin oleskelutiloihinkin. Ilvesoja -kaapit valmistetaan Koijärvellä suomalaisesta koivusta.

aGus on klassisia design -tuotteita valmistava yritys, jonka kivijalkana on suomalaisuus. Yrityksen on perustanut Aku Laakso vuonna 2020. Päämateriaalina on laadukas suomalainen koivu.

🔷

Hima Furnituren näyttelyosastolta, ergonomiset kalusteet, Habitare, Voimapuu
Hima Lifter laptop-telineet ovat käteviä siirreltäviä ja työskentelykorkeudeltaan säädeltäviä kalusteita. Käytön jälkeen telineen voi säilyttää taitettuna esim. komerossa.
Hima Furnituren, ergonomiset kalusteet näyttelyosastolta, Habitare, Voimapuu
Hima Frame on hylly ja samalla työskentelypiste. Hylly on muuntautuva; tasot voi säätää itselle sopiviksi kahdessa eri syvyydessä. Framen ääressä voi työskennellä istuen tai seisten.

Hima Furniture tuotteet ovat lähituotettuja ergonomisia suomalaisia designkalusteita. Tuotteiden design takana on Kasper Nyman. Ergonomiset ominaisuudet ovat Top-Cousinsin suunnittelemia. Näyttelyssä esillä olivat erityisesti ergonomiseen etätyöpisteeseen liittyviä ratkaisut. https://www.himafurniture.fi/

🔷

Resapuun näyttelyosastolta, Habitare, Voimapuu

Resapuu (Retulansaaren Puusepät Oy) tuottaa uniikkeja pöytiä ja muita mittatilauskalusteita perinteisenä käsityönä. Tuotteissa yhdistetään puuta, metallia ja epoksia. Kaikki huonekalut luodaan vuonna 1865 rakennetussa kiviverstaassa Retulansaaressa. https://www.resapuu.fi/

🔷

BEdesignin näyttelyosastolta, hylly, jakkara, Habitare, Voimapuu
Geometrinen hylly Deer shelf on saanut inspiraationsa Suomen metsän villipeuroista. Vasemmalla Fan stool jakkara, joka inspiraationa on ollut suomalaisen koivumetsän läpi siintävät auringonsäteet.

Sisarukset Cilla ja Bette Eklund ovat perustaneet BEdesignin vuonna 2012. Minimalistinen kalustemallisto on saanut vaikutteita pohjoisen luonnosta ja sisältää designhuonekaluja sekä asusteita niin yksityisiin kuin julkisiinkin tiloihin. https://bedesign.fi/

🔷

Anttiina Oy:n näyttelyosastolta, ruokapöydät, Habitare, Voimapuu

Anttiina Oy on perheyritys, joka valmistaa suomalaiset huonekalut käsityönä Pohjanmaalla. Näyttelyssä esiteltiin erityisesti yrityksen laadukkaita ruokapöytämallistoja. https://anttiinastore.fi/

🔷

Eero Aarnion Kisu. Eero Aarnio Originalsin näyttelyosastolta, Habitare, Voimapuu
Kisu on Eero Aarnion vuonna 2020 suunnittelema sisustuselementti, joka sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Kisu on tehty polyeteenistä ja saatavilla mustana sekä valkoisena. Musta Kisu on tuotettu 100% uudelleen tehtaan viallisista tuotteista ja materiaalista, joka olisi muuten päätynyt hävikkiin. 

Eero Aarnio Originals on helsinkiläinen yritys, joka valmistaa yksinoikeudella Eero Aarnion tunnetuimpia ja rakastetuimpia klassikoita. Kokoelman kulmakiviä ovat Pallotuoli, Kupla, Pastilli ja Poni. Uusin tulokas on Kisu. https://www.aarniooriginals.com/ .

🔷

Mjuk - näyttelyosastolta, second hand kalusteet, Habitare, Voimapuu
Näyttelyosastolta löytyi monia vanhoja tuttuja design-huonekaluja.
Mjuk - näyttelyosastolta, second hand kalusteet, Habitare, Voimapuu

Mjuk – Helpoin tapa ostaa ja myydä second hand -huonekaluja. Tuotteet tarkastetaan ja puhdistetaan ammattilaisen toimesta.

🔷

Taide - näyttelyosastolta, Habitare, Voimapuu
Näyttelyssä oli esillä myös runsas valikoima taidetta.
Lue lisää:

Habitare 7.–11.9.2022

Lue myös:
Sisustusideoita Habitaresta

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s