Terveydeksi

Päivän piristys – C-vitamiinia pursuava mansikka-appelsiini-banaanismoothie

Alkutalven sesonkihedelmä, appelsiini on piristävä pari mansikalle. Tämä makuyhdistelmä yhdessä ravinteikkaan banaanin kanssa on varsinainen vitamiiniruiske.

Appelsiini koostuu C-vitamiinista, flavonoideista ja beetakaroteenista. C-vitamiinilla on tärkeä rooli kehossa, se auttaa muun muassa kollageenin, punasolujen, luiden ja hampaiden muodostumista. C-vitamiini lisää myös raudan imeytymistä ja lisää vastustuskykyä. Appelsiineilla on terveellisiä ominaisuuksia iholle. Ne auttavat pitämään yllä ihon kosteustasapainoa sekä uudistamaan ihoa.

Ainekset, mansikka-appelsiini-banaanismoothie, Voimapuu

Mansikassa on C-vitamiinia jopa enemmän kuin appelsiinissa. 100 grammassa mansikoita on C-vitamiinia 60 milligrammaa. Kaksi desilitraa mansikoita sisältää päivän C-vitamiiniannoksen. C-vitamiini säilyy myös pakastettuna kohtalaisen hyvin. Mansikka on myös hyvin kuitupitoinen marja, jo kahdessa desilitrassa mansikoita on saman verran kuitua kuin palassa ruisleipää.

Herkullisessa, täyttävässä ja ravinteikkaassa banaanissa on runsaasti B6- ja C-vitamiineja, foolihappoa sekä mineraaleja kuten magnesiumia ja kaliumia. 100 grammaa banaania sisältää noin 100 kilokaloria.

Kokeile seuraavaa raikasta ja terveellistä herkkua välipalana tai jälkiruokana.

Mansikka-appelsiini-banaanismoothie, Voimapuu

Mansikka-appelsiini-banaanismoothie

Ainekset (1 iso lasillinen)

½ dl jäisiä mansikoita
1 appelsiini puristettuna
1 banaani
2 rkl kauraleseitä tai -hiutaleita
1 dl maustamatonta jogurttia
½ rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

Paloittele appelsiini ja banaani tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi juomaksi ja kaada laseihin. Koristele esimerkiksi jäisillä mansikoilla.


Appelsiinin ravintoarvot (Fineli)
Mansikan ravintoarvot (Fineli)
Banaanin ravintoarvot (Fineli)


Lue myös:

Avokado-viinirypälesmoothie


Kirjoita kommentti