Iloa ideoista, MummiFun

Mummi-Fun: Piparkakkulinna Super Mario

Jälleen on käsillä joulunodotus ja piparkakku”luomuksen” rakentaminen. Versioita on syntynyt aiempina vuosina muistaakseni 7 erilaista. Blogissa niistä on esitelty piparkakkujuna, Harry Potter -aiheinen piparkakkulinna Tylypahka ja piparkakkukaivos Minecraft.

Viime vuosina nuorimies (nyk. 11 v), mummin piparkakkuluomusten loppukäyttäjä, ei ole ollut enää itse kovinkaan kiinnostunut olemaan mukana itse leivonnassa, mutta on sitäkin enemmän innostunut ideoimaan aiheita. Ideat ja toiveet piparkakkuluomuksiin (kuin myös syntymäpäiväkakkuihin) kuvastavat aina kulloistakin aikaa; mitä nuorella miehellä on aatoksissa päällimmäisenä.

Tänä vuonna mielessä oli Super Mario. Se sama tyyppi, joka seikkaili jo yli 25 vuotta sitten omien lasteni Nintendo-peleissä. Nykyisin pelit ja pelikoneet ovat vain kehittyneempiä. Tähän aiheeseen oli siis mumminkin kohtalaisen helppo hypätä mukaan…

Hahmo tuntui heti tutulta, vaikka toki jonkin verran piti muistella ja katsoa mm. youtubesta vinkkejä… sekä Pinterestistä. Mitä Pinterestistä ei löytyisi? Vaikka some-kanavilla on omat haitallisetkin vaikutuksensa, on niistä myös hyötyä, kuten esimerkiksi tämän piparkakkuluomuksen käytännön toteutuksen suunnittelussa.

Alustavien tutkailujen jälkeen aihe vielä täsmentyi: Super Mario ja linna. Tämän jälkeen seurasi linnan koon ja kaavojen suunnittelu, piirtäminen ja leikkaaminen, sillä kaavoja ei löytynyt mistään valmiina.

Nyt pitäydyttiin myös kohtuullisessa koossa, nimittäin mummilla oli muistissa kokemus muutaman vuoden takaa Harry Potter -linnan rakentamisesta, johon piparitaikinaa meni peräti 4 kg ja haastetta rakentamisessa oli kohtuullisesti. Super Mario -linnaan taikinaa tarvittiin 1,5 kg.

Itse Super Marion olisi voinut tehdä massasta, mutta tällä kertaa mummi helpotti itseään hankkimalla valmiin figuurin. Muovisessa figuurissa on se hyvä puoli, että sillä voi myös leikkiä, mutta syödähän sitä ei tietenkään voi. Siksi linnan uumeniin piilotettiin lisäksi syötävä piparkakkuMario.

Tyytyväinen oli nuori mies tälläkin kertaa mummin aikaansaannokseen, mikä tietysti on paras palkinto aherruksesta. 😊 Hyvää Joulua!

Piparkakkulinnan kaavat, Super Mario
Piparkakkulinna Super Mario
Piparkakkulinna, Super Mario, koristelu
Piaparkakkulinna Super Mario
Piparkakkulinna Super Mario

Lue myös:

MummiFun – Piparkakkukaivos Minecraft

MummiFun – Piparkakkujuna


2 vastausta artikkeliin “Mummi-Fun: Piparkakkulinna Super Mario”

Kirjoita kommentti