Rauhallista joulun odotusta…

Joulun aika on rauhoittumisen aikaa. Sitä edeltävä joulun alusaika taas voi olla monille hyvinkin kiireistä … Toisaalta olisi ihanaa, jos jouluun voisi valmistautua kaikessa rauhassa ilman ylimääräistä stressiä …

Ota pieni hetki aikaa (pari minuuttia) ja rentoudu yllä olevan jouluisen tunnelmavideon parissa….


Joulunodotus alkaa itsenäisyyspäivästä

Oma joulunodotukseni alkaa täydellä teholla vasta itsenäisyyspäivän jälkeen. Itsenäisyyspäivä on perheessäni ollut perinteisesti tärkeä juhlapäivä, niin myös lapsuudenperheessäni. Sitä ennen en juurikaan mieti joulua kuin sen verran, että 1. adventtisunnuntaina nostan kyntteliköt ikkunalle ja sytyttelen hiukan ulkovaloja.

Itsenäisyyspäivän jälkeen ryhdyn vasta hankkimaan joululahjoja ja suunnittelemaan joulunviettoa. Koristelen kotia pikkuhiljaa niin, että vihdoin jouluaattona koti on täydessä juhla-loistossaan. Loppusilauksena koristellaan joulukuusi.

Nykyään joulusiivous ei paljoakaan poikkea normaalista viikkosiivouksesta. En myöskään leivo tai tee ruokia esim. laatikoita pakastimeen. Jouluruoat ovat pääsääntöisesti puolivalmiita lukuun ottamatta joulukinkkua, joka paistetaan jouluaattoa edeltävänä yönä. Se on puolisoni tärkeä tehtävä…🤗

Valmiista piparitaikinasta rakennan lapsenlapsen iloksi hänen ideoitaan ja toiveitaan kuunnellen jonkinlaisen luomuksen. Aikaisemmin piparileivonta oli lapsenlapsen kanssa yhteinen puuha, mutta nykyisin nuorella miehellä ei ole enää kiinnostusta itse leivontaosuuteen.

Tonttuoven olen asentanut paikoilleen jo heti itsenäisyyspäivän jälkeen, jotta tontut ehtivät käydä kurkistelemassa, onko talossa kilttejä lapsia ja aikuisia…😉

Aatonaattoon on kuulunut autoajelu toiselle paikkakunnalle ja siellä hautausmaalla käynti. Aikaa tähän kuluu lähes koko päivä, mutta tämä käynti on niin tärkeä tapahtuma, että en ainakaan vielä ole halunnut jättää sitä pois. Toisaalta kaikki jouluvalmistelut ovat pääasiassa jo aaton aattoon mennessä tehty, joten tuosta läheisten muisteluhetkestä on mukavaa aloittaa joulun vietto.

Toivotan sinulle oikein Hyvää joulua ja Onnellista uutta vuotta!

  • Voimapuun Sirpa 🧡

Miten sinä vietät joulunalusaikaa?

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s