Oikealla hoidolla kauniit, pehmeät kädet

Oikealla hoidolla kauniit, pehmeät kädet, Luonnollisesti

Varsinkin talvisin käsien iho alkaa halkeilla sekä hilseillä. Käsien kuivuminen johtuu useimmiten kylmästä ulkoilmasta, kuivasta sisäilmasta ja toistuvista vesipesuista. Allergioilla ja B-vitamiinin puutteella voi olla myös osuutensa käsien ihon hyvinvoinnille.

Käsien perushoito

Kylmillä ilmoilla ja pakkasella on tärkeää suojata kädet jo lyhyilläkin matkoilla. Käsiä on hyvä suojata mm. voimakkailta pesuaineilta, joita tavallisimmin käytetään siivotessa. Liiallinen käsien pesu voi aiheuttaa usein ongelmia.

WC- käyntien jälkeen on luonnollista pestä kädet ja jos kädet sattuvat olemaan erityisen likaiset. Jokaisella käsienpesukerralla ei pesuaineen käyttö ole kuitenkaan välttämätöntä.

Käsienpesuaineen tulee olla hellävaraista ja käsidesin mahdollisimman hoitava.
Pesun jälkeen käsille on hyvä sipaista täyteläistä ja hyvin imeytyvää käsivoidetta ja hieroa se huolellisesti ihoon.

Kuivat kynsinauhat ovat ongelmallisia varsinkin, jos ei malta olla repimättä niitä. Kynsinauhat saattavat tulehtua. Käsivoiteeksi kannattaa siis valita tuote, joka hoitaa myös kynsinauhoja.

Tehohoitoa käsille

Kuiviin käsiin voi käyttää lisähoitona öljyjä. Öljyä on helpointa käyttää siten, että öljyn levityksen jälkeen laittaa yöksi puuvillahanskat, jotka tehostavat edelleen öljyn vaikutusta.

Erittäin kuiville käsille tehohoidoksi sopii vaseliini ja parafiinihoito. Jos kynsinauhat eivät ole kunnossa, kynnet eivät kasva terveinä ja vahvoina. Kuiville, repeileville kynsinauhoille ja liuskoittuville kynsille on saatavana hoitavia kynsinauhaöljyjä.

Oikealla hoidolla kauniit pehmeät kädet, Voimapuu

Ikä vaikuttaa myös käsien ihoon. Auringon UV-säteet vaikuttavat käsien ihoon siinä missä kasvojenkin iholle. Käsivoiteen UV-suoja on hyvä tarkistaa. Käsiin voi syntyä iän myötä pigmenttimuutoksia, joita voi yrittää vaalentaa käsiseerumeilla.

Ihon kuorinta sopii myös käsille. Kuorinnan jälkeen, kuolleen ihosolukon irrottua, myös hoitovoiteet imeytyvät paremmin. Koska kädet ovat usein kuivat ja niiden iho on paksua, isorakeiset vartalokuorinnat sopivat käsille mainiosti.

Käsille voi käyttää tehohoitona myös naamioita. Kasvojen hoitotuotteita voi käyttää tehohoitona myös käsille. Sormenpäiden kuivuessa voi syntyä kivuliaita, jopa tulehtuneita halkeamia sormenpäihin. Tällöin voi olla tarpeen käyttää erityisiä haavavoiteita, kuten esimerkiksi Bepanthenia tai antibioottisalvaa.

Kynsien hoito kuuluu käsien hoitoon

Jos kynsien pinta ovat uurteinen tai epätasainen, lasiviila tai pehmeä tarkoitukseen sopiva bufferi tasoittaa kynnen pintaa. Kynnen voi käsitellä lopuksi kiillotusviilalla ja kynttä suojaavalla, vahvistavalla lakalla. Asetoonittomat ja hoitavat lakanpoistoaineet eivät rasita kynsiä.

Värilakan alla kannattaa käyttää aluslakkaa, jolloin kynnet eivät kellastu ja haurastu. Hoitavaa aluslakkaa voi käyttää myös sellaisenaan. Jos kynnet ovat hauraat ja heikot, on hyvä varmistaa, että ruokavalio on monipuolinen ja sisältää riittävästi rautaa, kalsiumia, proteiinia, magnesiumia ja biotiinia.

Kynsiä vahvistavaa biotiinia on esimerkiksi banaanissa ja pähkinöissä. Rautaa saa tummanvihreistä kasviksista, proteiinia muun muassa kananmunista ja kalsiumia maitotuotteista. Jos ruokavaliossa ei ole riittävästi em. ravintoaineita, sopiva ravintolisä voi korvata puutteen.

Oikealla hoidolla kauniit, pehmeät kädet, voimapuu
Lopuksi helppo pikamanikyyri:
  • poista vanhat kynsilakat
  • rasvaa kädet
  • öljyä kynsinauhat
  • irrottele kynsinauhat puisella manikyyritikulla
  • viilaa ja lakkaa kynnet

Lue myös:

Helli jalkojasi


Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s