Voimapuu-menetelmän avulla ratkaisuja pulmatilanteisiin

Oletko tilanteessa, jossa ajatuksesi myllertävät päässä, olo on merkillisen ahdistava ja mieli tyytymätön, olet kaivannut jotakin muutosta elämään, mutta et oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä tai mihin suuntaa edetä?

this-way-718660_640

Tai onko sinulla jokin ongelmatilanne, johon olet toivonut korjausta jo pidemmän aikaa? Ehkä olet kamppaillut painonhallinnan kanssa tai tupakoinnin lopettamisen kanssa.

Ehkä olet halunnut kohentaa kuntoasi tai parantaa ruokavaliotasi tai parisuhteessasi on pulmatilanteita, joihin haluaisit muutosta.

Ehkä olet pohtinut ammatin- tai työpaikan vaihtoa, opiskelua, tutkinnon loppuun saattamista jne.

Yhteistä kaikille edellä mainituille ja monille muille pulmatilanteille on usein se, että edistymistä tapahtuu hitaasti tai ei tapahdu juuri ollenkaan. Ratkaisua ei tahdo löytyä.

Kiehtova ja käytännönläheinen Voimapuu

Monet em. haasteista ovat olleet myös itselleni tuttuja niin omakohtaisesti, kuin työnikin kautta. Onneksi törmäsin noin 10 vuotta sitten Voimapuu-malliin. Ihastuin oitis menetelmään, erityisesti puumetaforaan ja menetelmän käytännönläheisyyteen.

Itse menetelmää kokeiltuani ja hyödyt huomattuani ryhdyin soveltamaan sitä työssäni. Voimapuu on selkeä ja hyvin konkreettinen tapa lähestyä niin pienempiä kuin suurempiakin haasteita ja pulmatilanteita. Olen saanut erittäin hyvää palautetta menetelmästä asiakastyössä ja itsekin palaan säännöllisin väliajoin oman Voimapuuni äärelle ratkaisemaan erilaisia pulmatilanteita.

Voimapuu-menetelmää voi soveltaa hyvin laaja-alaisesti ja sitä voi muokata aina tarpeen mukaan. Sitä voi hyödyntää yksin tai ryhmässä. Menetelmään voi liittää myös monenlaisia syventäviä tehtäviä ja harjoituksia. Juuri tuon monipuolisuuden vuoksi Voimapuu on niin erinomainen ja kiehtova. Puu vertauskuvana on tuttu ja turvallinen.

Löydä oma voimapuusi, Voimapuu

Lähtökohtana ratkaisu- ja voimavarakeskeisyys

Voimapuu-menetelmän taustalla on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen ajattelu– ja lähestymistapa, jolle on ominaista, että haasteita ja ongelmia lähestytään tulevaisuusorientoituneesti. Ongelmien sijasta huomio kiinnitetään tavoitteisiin ja ratkaisuihin. Usein ongelmia saa ratkaistua jo pienelläkin muutoksella.

Omat kyvyt, taidot ja osaaminen ovat keskiössä ja menneisyys nähdään kaikin puolin voimavarana. Myönteisyys, luovuus, leikillisyys ja huumori ovat tärkeitä elementtejä Voimapuu -työskentelyssä. Keskitytään hyviin ajanjaksoihin, myönteiseen kehitykseen, onnistumisiin ja selviytymiseen. Kyse on pitkälti asennoitumistavasta ja sen muutoksesta.

Voimapuu kaikkien ulottuville

Toiveissani on ollut jo jonkin aikaa – oikeastaan siitä saakka, kun ryhdyin kirjoittamaan Voimapuu-blogia keväällä 2017, että haluaisin tuoda Voimapuu-menetelmän avuksi kaikille niille, jotka kokevat olevansa jollakin tapaa pulmallisessa tilanteessa ja ehkä jopa umpikujassa. Toisaalta ongelman ei tarvitse olla suuren suuri, kun se jo kuluttaa paljon energiaa ja voimavaroja arkipäivässä.

Nyt voin ilokseni todeta, että olen vihdoin saanut toteutettua pitkäaikaisen toiveeni. Olen ”pukenut” Voimapuun e-kirjan muotoon. Näin myös Voimapuu-blogi on saanut oman nimikkotuotteensa.

Kokeile Voimapuu -menetelmää

Jos olet tällä hetkellä haasteellisessa elämäntilanteessa, etkä tahdo löytää ratkaisua, kokeile Voimapuu – menetelmää! Tai ehkä olet etsimässä uutta apuvälinettä asiakkaidesi auttamiseksi. Voimapuu on myös erinomainen työväline.

Kirjoittamassani ”Luo oma Voimapuusi” – avaimia muutokseen e -kirjassa kuvaan vaihe vaiheelta, miten rakennat omaa Voimapuutasi ja löydät ratkaisuja pulmatilanteisiin. Voimapuutasi voit hyödyntää aina tarvittaessa yhä uudelleen ja uudelleen…

LUO OMA VOIMAPUUSI – AVAIMIA MUUTOKSEEN e-kirjan saat täältä…

Luo oma Voimapuusi - E -kirja

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s