Kuukauden teema

Pääsiäisideoita, Voimapuu

ILOA IDEOISTA. Pääsiäinen tulossa… ja huippuhetket pikkumiehen kanssa!😍 Mietiskelin, että jotakin uutta kivaa tekemistä voisi keksiä perinteisen pääsiäisen vieton lomaan ja samalla ehkä jo ideoida tulevaa kesääkin.

Mitähän sitä voisi puuhailla 7-vuotiaan kanssa? Ihan vain siltä varalta voisi mummi muutaman idean keksiä, jos pikkumies sattuisi ilmaisemaan, ettei ole mitään tekemistä… 😉 Vaikka kyllähän 7-vuotias on melko kekseliäs…

Ryhdyin selailemaan nettiä…. Blogeista löytää usein kivoja ideoita, niin vanhoja kuin uusiakin, kuten nytkin:

Vilmalla on blogissaan kattava lista lempparipuuhista, joihin ei tarvita pulleaa kukkaroa. Blogista löytyy postaus: 20 x kivaa tekemistä lapsen kanssa.

Van Merryn Weekly -blogista löytyi niin ikään postaus: Kivaa tekemistä lapsille ja koko perheelle– 48 loistavaa ideaa!

Tietokoneella tehtävää kehittävää puuhaa monen ikäisille lapsille löysin mm. sivustolta: Bic Kids. Melko mukavalta ja kiinnostavalta sivustolta vaikuttaa. Tekemistä pitkäksi aikaa.

Raikastamon ”Minne mennä? – menovinkkejä lasten kanssa puuhasteluun” -sivusto tarjoaa paljon ideoita jo kesääkin silmällä pitäen.

Kyllä näillä jo alkuun päästään!

Lisäksi kivoja pääsiäisideoita niin isoille kuin pienillekin löytyy myös Voimapuun postauksesta Pääsiäisideoita. Käy lukaisemassa.

Rauhallista ja rentouttavaa pääsiäisen aikaa! 💚 😊

 


8.4.2019

Ihonhoitoa korealaiseen tapaan

Teema Iloa ideoista. VoimapuuViime viikon postauksessa kirjoitin tunnelmia jalkahoidon jälkeen ja tämän viikon postauksessa ”hemmottelu” sen kun jatkuu... En tiedä johtuuko se ammatistani vai mistä, mutta olen melko vähän santsannut koskaan omaan hyvinvointiini.

Toki olen myös sitä sukupolvea, joka on elänyt nuoruutensa aikana, jolloin arvostettiin erityisesti luonnonmukaisuutta. Kaikenlainen itsensä ”pynttääminen” tai ”hoidoissa” käyminen oli turhaa ja tarpeetonta. Olen tainnut jämähtää em. moodiin…

Kun tänä päivänä katsoo mihin suuntaan tahansa, näkee botox-täytettyjä huulia, kohotettuja poskipäitä, implantteja siellä täällä jne. Itsensä muokkaaminen kaikin puolin on hyväksyttyä ja sitä jopa vaaditaan. Tiedotusvälineet suitsuttavat itsensä huomioimisen ja hoitamisen puolesta. On annettava aikaa itselle!

Kosteuttavaa ihonhoitoa

No, minäkin myöhäisherännäinen olen vihdoin päässyt mukaan nykypäivän menoon. Katselin syrjäsilmällä pari kuukautta sitten Ylen aamu-TV:n lähetystä, jossa nuorehko kuulakaskasvoinen nainen oli kertomassa ihonhoidosta. Mutta ei mistä tahansa ihonhoidosta, vaan korealaisesta ihonhoidosta.

Piti oikein höristää korvia… korealaista ihonhoitoa… mitä ihmeellistä siinä nyt sitten on? Täytyi istahtaa kuuntelemaan. Ihonhoidosta kertomassa olikin luonnonkosmetiikka-maailman vaikuttaja ja korealaisen ihonhoidon pioneeri kosmetologi Katja Kokko.

Katja Kokko kertoi korealaisen kauneusihanteen mukaisen ihon olevan kuulas ja kaunis kuin keitetty kananmuna. Keskiössä on ihon runsas kosteutus, jopa niin, että kasvovettä taputellaan kasvoille 7 kerrosta! Onneksi ei ihan joka päivä tarvitse, mutta muutamia kertoja viikossa kyllä.

Hyvä ihonhoito on yksi hyvinvoinnin peruspilareista

Koreassa suhtautuminen ihon hoitoon on vakavaa ja hyvää ihonhoitoa pidetään yhtenä hyvinvoinnin peruspilarina yhtä lailla kuin hyvää ruokavaliota, riittävää unta tai liikuntaa. Ihonhoito Koreassa on samanlainen itsestäänselvyys kuin meillä Suomessa esimerkiksi hampaiden harjaaminen ja hyvä suuhygienia. Siitä ei tingitä.

Innostavaa puhetta! Minäkin, joka olen ollut vannoutunut perusvoiteiden kannattaja, sain kipinän. Ja kun saan kipinän jostakin, niin asiahan pitää selvittää perusteellisesti. Niinpä sitten heti googlaamaan korealaista ihonhoitoa. Tilasin oikein aiheeseen liittyvän oppaankin…

Nyt olen muutaman viikon ajan harjoitellut 10 – vaiheista korealaista ihonhoitoa. Olen taputellut iholleni kasvovettä 7 Skin Metodin mukaan, levittänyt erilaisia voiteita, öljyjä ja seerumeita ja kuinka ollakaan; olen ollut huomaavinani positiivisia muutoksia!

Aivan keitetyn kuoritun kananmunan kaltaista kuulakkuutta iholle on näillä kymmenillä ehkä turha odottaa, mutta ainakin kuivat läiskät ja kirjavuus ovat kadonneet. Sitä paitsi korealaisen ihonhoidon erikoisuus kangasnaamio on vielä kokonaan kokeilematta!

Kangasnaamio kuuluu olennaisena osana korealaiseen ihonhoitorutiiniin. En ole koskaan laittanut minkäänlaista ihonhoitonaamiota kasvoilleni, joten sellaisen laittaminen… onhan se melko jännittävää!

Jos em. teksti vähänkin ”kolahti” sinuun, niin kokeile korealaista ihonhoitoa! Luvassa suuria tunteita ja rentouttavaa hyvinvointia itselle. Ohessa pari linkkiä opintielle.

Katso:

Katja Kokon 10 minuutin haastattelu (Ylen aamu TV, 20.2.19)

Lue myös:

Voimapuun terveys-, kauneus- ja hyvinvointisivustolta ”Luonnollisesti” löytyy myös artikkeli Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan”


1.4.2019

Varpaat kesäkuntoon

Huhtikuussa Voimapuussa iloitaan ideoista. Keväisiä aiheita ja vinkkejä ”Iloa ideoista” aihealuetta mukaellen. Voimapuun tytärsivuston ”Luonnollisesti” teemana huhtikuussa on ”Hemmottelua”; ideoita ihonhoitoon, hiustenhoitoon, tuoksuihin ja yleiseen hyvinvointiin, joten kurkista myös Luonnollisesti -sivustolle.

Teema: Iloa ideoista, Rentouttavassa jalkahoidossa, Voimapuu

Aivan ensimmäisenä huhtikuun iloideana haluan kertoa ja muistuttaa jalkojenhoidon tärkeydestä. Jalat, jotka meitä kannattelevat, joiden päällä seisomme ja jotka meitä kuljettavat kymmeniä vuosia, jäävät usein aivan liian vähälle huomiolle.

Jalkahoidossa

Kävin itse pari päivää sitten jalkahoidossa ensimmäistä kertaa elämässäni. Olihan se jo aika! Onneksi olin saanut lahjakortin, koska muutenhan en olisi vieläkään saanut lähdetyksi, vaikka olen monta kertaa aikonut.

Kokemus jalkahoidosta oli aivan ihana. Jo kauneushoitolan miljöö oli ihastuttava; valoisaa, puhdasta, raikasta ja rauhallista, rentouttavaa musiikkia. Aivan aluksi minut ohjattiin istumaan valkoisin peittein suojattuun isoon pehmeään tuoliin. Hyvän puoli-istuvan asennon löytymisen jälkeen jalkani nostettiin lämpimään kylpyveteen noin 10 minuutiksi.

Kylvyn jälkeen jalkahoitaja ryhtyi poistamaan hellästi kovettumia. Seuraavana vaiheessa hän leikkasi ja tasoitteli huolellisesti varpaiden kynnet. Tässä vaiheessa käytettiin erityistä ”surisevaa” hoitolaitetta. Ensin hiukan hätkähdin, laite muistutti erehdyttävästi hammasporaa, mutta onneksi ääni oli huomattavasti matalampi ja miellyttävämpi ja niin oli myös poran kosketus.

Viimeisenä vaiheena jalkahoitoon kuului jalkojen rasvaus ja ah, niin mukavalta tuntuva hieronta. Kaikkiaan hoito kesti reilun tunnin verran. Olin kuin uudesti syntynyt 😉 – jalat tuntuivat pehmeiltä ja kevyiltä ja muutenkin mieli oli hyvä ja olo rentoutunut.

En voi muuta kuin suositella! Toki jalkahoidon voi tehdä myös itse kotona, mutta hoitolassa tehtynä lopputulos on kaunis ja viimeistelty puhumattakaan nautittavasta hemmotteluhetkestä.

Ohessa postaus kotikutoisesta jalkahoidosta:

Virkistävä jalkakylpy


 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s