Kuukauden teema

Kuukauden teema

Kuukauden teema noudattelee Voimapuun aihealueita.
Syyskuun teemana ”Terveydeksi”.

13.9.2021

Iloa ja terveyttä liikunnasta

Terveysteemaan itseoikeutetusti kuuluu tietysti liikunta. Voimapuussa on muutamia liikunta-aiheisia artikkeleita, jotka käsittelevät mm. liikuntasuunnitelmaa, liikuntalajeja jne. Linkit pariin artikkeliin löytyvät tämän postauksen jälkeen.

Nyt lähestyn liikunta-aihetta hieman uudesta näkökulmasta. Yleensä olen itse aloittanut syksyn kuntosalikortin hankinnalla, mutta tänä vuonna maksoinkin tanssikoulun lukukausimaksun ja aloitin aikuisbaletin.

Tanssi eri muodoissaan on vanha laji. Sitä ei kuitenkaan ole aiemmin niinkään tarkasteltu kuntoilun näkökulmasta, vaan enemmänkin esteettisenä lajina ja eräänä seurustelun muotona (esim. lavatanssi). Nykyisin tanssi ymmärretään laajasti yhtenä liikuntamuotona ja tärkeänä terveyden edistäjänä. Tanssilajejakin on kymmeniä… joten on, mistä valita. Harrastusmahdollisuuksia tarjoavat kansalaisopistot, voimisteluseurat, tanssikoulut ine.

Lue aiheeseen liittyvä blogiartikkeli:

Tanssin iloa

Ohessa lyhyt fiilistelyvideo. Innostu sinäkin tanssista!

Iloa ja voimaa tanssista (n. 1 min)
Lue myös:

Motivoi itsesi liikkeelle – tee liikuntasuunnitelma

Liikunta lisää työkykyä


7.9.2021

Tänä syksynä olen innostunut kokeilemaan erilaisia smoothieta ja pirtelöitä. Jo oli aikakin, sillä keittiön työpöydän nurkassa kököttävä blenderi on ollut hyvin satunnaisella käytöllä. Tulipa sillekin nyt töitä… Smoothie- ja pirtelöohjeita on vaikka millä mitalla ja herkkujuoman saa aikaan melkein mistä tahansa aineksista aivan omin nokinkin.

Smoothiet ovat saaneet alkunsa maitopirtelöstä (milkshake). Niiden valmistaminen on helppoa, joka sopii erityisen hyvin itselleni. Ne ovat terveellisiä, koska ne tehdään yleensä tuoreista hedelmistä, marjoista, kasviksista, juureksista jne. Pirtelön pohjana on yleensä kermaa, jäätelöä tai maitoa, joten ne sisältävät useimmiten hieman enemmän energiaa kuin smoothiet.

Smoothiet ja pirtelöt ovat värikkäitä ja herkullisen näköisiä, joten niiden avulla voi luoda itselleen voimauttavan herkkuhetken niin aamun piristykseksi, energiaa antavaksi välipalaksi kuin rentouttavaksi nautinnolliseksi iltapalaksikin.

Syyskuun teemahedelmästä omenasta saa pirteän, hiukan makeahkon juoman lisäämällä joukkoon appelsiinimehua ja mansikoita.

Raikas omenasmoothie

4 annosta/lasillista: 2 kuorittua omenaa, 4 appelsiinin mehu, n. 50 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja). Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Koristele omenaviipaleilla ja nauti!


Omena -aromikas vitamiinipommi, Voimapuu

3.9.2021

Kesä on vaihtunut syksyyn ja Voimapuussa on terveysteeman aika, kuten joka syksy. Jotenkin se vaan tuntuu luonnolliselta kesän jälkeen aloittaa syksy terveellisen elämän aiheilla. Alkusyksy on vähän samanlaista aikaa kuin vuoden vaihteen jälkeen tammikuu. Aloitetaan kuntoilu, pudotetaan kesäkiloja, tehdään ruokaremonttia, aloitetaan uusi harrastus, opiskelu jne.

Itsekin aloin jo pohtimaan, miten omaa ruokavaliota saisi terveellisemmäksi vaikka vain ihan pienillä valinnoilla ja muutoksilla. Samoin liikunta on kesän aikana ollut epäsäännöllistä, jopa suorastaan satunnaista. Siihenkin on saatava muutos. Itselläni syksy on energisintä aikaa aloittaa myös jokin piristävä uusi harrastus

Ihan ensimmäiseksi ajattelin muistutella mieleen omenan terveellisyysarvoja. Nyt on omenoiden aika, erityisesti kotimaisten. Voimapuussa on artikkeli, jossa kerrotaan melko tarkkaan omenan ravintoarvoista ja esitellään pari reseptiä tuoreomenasta. Linkin takaa löytyy tietopaketti omenalajikkeista ja vastauksia mm. kysymyksiin: Mikä omena sopii mihinkin ruokaan? Mistä syntyy paras piirakka? Minkä upottaisi suolaisiin ruokiin? Onko joku lajike erinomainen säilykkeisiin jne.

Muistatko muuten, minkälainen omena ulkonäöltään on Royal Gala? Käy kurkkaamassa:

Omena – aromikas vitamiinipommi

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s