Kuukauden teema

Iloa ideoista


9.5.2022

Upea näyttely 40-vuotisesta taiteilijaurasta

Kävin äitienpäivän kunniaksi tutustumassa kotikaupunkini tunnetun käsityöläisen ja taiteilijan Ihva Aulan 40-vuotisesta urasta koostettuun näyttelyyn. Muistan Ihvan muutaman vuosikymmenen takaa Joensuun torilta. Jo silloin hän esitteli ja myi töitään Ihvanukke -liikenimellä. Monet kaupunkilaiset tiesivätkin, että kesä oli tullut, kun Ihva telttansa kanssa oli ilmestynyt torille.

Oli hienoa kuulla taiteilijan elämänkertaa hänen itsensä kertomana. Töitä näyttelyssä oli reilut 300, iso osa kehystetty juuri tätä näyttelyä varten. Ja iso osa tuotannosta oli myös poissa, mm. kaikki vaatteet. Näyttelyssä olisi voinut viettää aikaa vaikka kuinka kauan ja käydä toistamiseenkin. Harmi vain, että 8.5.22 oli tämän näyttelyn viimeinen päivä.

Mahtava taitelijaura ja upea läpileikkaus 40-vuotisesta taipaleesta, joka jatkuu edelleen…

Mikä tai kenen taidenäyttely on ollut sinulle mieleenpainuvin?

__________________________________

Kuukauden teema. Voimapuu
Photo by Jasmine lew on Pexels.com

2.5.2022

Kakkuideoita

Kevät ja erityisesti toukokuu on juhlien aikaa. On vappua, äitienpäivää, valmistujaisia jne. Useimpiin juhliin kuuluu oleellisena osana joko makea tai suolainen kakku.

Perinteisesti meillä on ollut samankaltainen makea kakku vuodesta toiseen. Koristelu on saattaanut hieman vaihdella, mutta täyte ei juurikaan – sisällä on ollut hilloa, marjoja, kermavaahtoa… Kakku on ollut aina erinomaisen hyvää. Useimmiten (aikuiset) lapseni ovat leiponeet kakun, jos vain ovat ehtineet.

Tätä kuukauden teemapostausta ajatellen katselin ideoita netistä ja löysinkin herkullisia kakkuja moneen makuun mm. Meillä kotona – sivustolta. Käy kurkistamassa… sivulta löytyy sekä suolaisia että makeita kakkuja, gluteiinittomia kakkuja jne.

Äitienpäiväkakku


Vappuideoita, Voimapuu

29.4.2022

Kevään juhla, Vappu on ovella

Vappu tuo iloista mieltä ja kesän odotuksen, olipa sitten lunta enemmän tai vähemmän. Tänä vuonna Vapun viettoon tulee omalla kohdallani pieni tai ei niin pienikään muutos. Vappuaaton grillaaminen jää väliin! Nimittäin pihagrillin ympärillä on vielä niin iso lumikinos, ettei ole mitään asiaa grillin ääreen. Edes lapiolla ei kinokseen pysty, sillä niin jäistä lumi on. Pallogrillikin on annettu pois aikoja sitten, koska aina muina vappuina grillaaminen on onnistunut pihagrillissä. Pallogrilliä ei siis ole tarvittu. Nyt olisi…

Täytyy siis miettiä jotain muuta syötävää vappuaattoon. Puolison kanssa asiaa pähkäiltiin ja keksittin, että tänä vuonna ei jäädä haikailemaan grillin perään, vaan kokeillaan jotain uutta. Niinpä kurkistettiin pakastimeen ja huomattiin, että siellähän näyttää olevan etanoita valmispakkauksessa. Milloinkahan on viimeksi syöty etana-ateria… siitä on aikaa, ettei olisi parikymmentä vuotta ainakin.

Etanoista alkoi vappuaaton ateriaidea kehittyä. Jotain hyvää kuohuvaa juomaa niiden kanssa – varmasti sopisi hyvin. Sitten voisi olla jotakin ihanan makeaa jälkiruokaa…. Oikein innostuttiin tästä uudesta vapun aaton menusta. Ohessa kaksi erilaista ohjetta etanoiden valmistukseen, jos vaikka sinäkin innostut… 😀.

Etanapannu (Valio)

Auraetanat (Valio)

Oheisessa artikkelissa vapun viettoamme perinteiseen tyyliin…

ILOISTA VAPPUA!


Ultima Thule Sade - lasissa sininen hetki, Voimapuu
Ihastuttava Iittalan Ultima Thule Sade lasisarja

20.4.2022

Inspiraatioita Iittalasta

(Tekstissä sisältää affiliate- eli suosittelulinkin, joka on merkitty *)

Kevättalvi ja myöhempi kevät ovat minulle inspiroitumisen aikaa ja silloin teen järjestelyjä kotona, suunnittelen sisustusta ja puuhastelen vaatekaapin parissa. Kaikenlaiset ideat, sisustusuutuudet ym. saavat minut innostumaan ja kohentavat talvenaikaista hiukan alavireistä mielialaani. Toki lisääntyvällä auringonpaisteella on myös suuri merkitys mielialaan.

Olen jollakin tavalla tykästynyt Iittalaan ja siksi olen liittynyt myös Myiittala – sähköpostilistalle. On mukava saada Iittala-viestejä sähköpostiin. Viestit sisältävät kaikenlaisia ihania ideoita, astioita ja sisustustuotteita. Osa tilaamistani sähköpostikirjeistä jää välillä hieman huonolle huomiolle, mutta Iittalan kirjeen katson aina. Se on niin kaunis ulkoasultaankin ja tuotteet ovat niin kauniisti kuvattuja ja aseteltuja. Toinen hurmaava uutiskirje minulle tulee Pentikiltä.

Nyt tänään sähköpostiini tulleessa Myiitalan kirjeessä kerrottiin, että ensimmäinen * Iittala Design Fest alkaa 21.4.2022 ja se kestää vappuun eli 1.5 saakka. Festeillä esitellään Iittalan suosikkeja, uutuuksia ja erikoiseriä. Tarkoituksena on juhlistaa sukupolvelta toiselle siirtyvää muotoilua sekä tarinoita ja tekijöitä niiden takana.

Kävin jo hiukan ennakkoon tutustumassa tapahtuman sivuihin. Huomasin, että Oiva Toikan lasilintukokoelman pöllöt ovat uudistuneet. Arabian retrohenkinen Sunnuntai-sarja on ollut vain muutaman vuoden myynnissä 1970-luvulla ja nyt sarja on tulossa uudelleen myyntiin!

Mukava reilun viikon mittainen tapahtuma on tulossa. Sisustuksesta ja astioista innostuneen must-tapahtuma.

Tapahtuma alkaa Iittalan verkkokaupassa to 21.4. klo 19 liveshopping-tapahtumalla. Lähetyksessä vieraana ovat muotoilija ja Cover Storyn Design Director Päivi Häikiö sekä stylisti Kirsikka Simberg.

***

Oletko muuten tutustunut tarkemmin Iittalan Ultima Thule- lasisarjaan. Lasisarjasta on artikkeli Voimapuussa. Käy kurkistamassa:

Ultima Thule Sade – lasissa sininen hetki.


11.4.2022

Pääsiäisaskartelua

Pääsiäinen on saanut itseltäni huomattavasti vähemmän huomiota juhlavalmistelujen suhteen kuin esimerkiksi joulu. Pääsiäispyhinä laitetaan jotakin hyvää ruokaa, ulkoillaan ja vietetään leppoisaa aikaa. Harvoin tulee edes lähdettyä kotoa minnekään kauemmas.

Nostan useimmiten samat tutut koristeet pöydälle; pääsiäisaiheiset munakupit ja huovutetun pääsiäistipukoristeen. Martta -kissalle kasvatettu ruoho saa toimia pääsiäisruohona. Ja hiukan kukkasia – siinäpä se pääsiäiskoristelu sitten onkin.

Saisinkohan tänä vuonna askarreltua pääsiäiskranssin? Sellaista en ole aiemmin tehnyt, enemmänkin olen harrastanut joulukranssien tekemistä. Löysin muutaman pääsiäiskranssin ohjeen… jospa kokeilisin…

Keväinen kranssi sipulikukista.

Helppo ja nopea pääsiäiskranssi

Tyylikäs kranssi munankuorista

Kokeile sinäkin!🌷

Hyvää pääsiäisen aikaa!

Pääsiäistunnelmia

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s