Ajankohtaista

Ruoanlaitto harrastuksena on rentouttavaa. Maistelulautasten rakentelu on yhteinen harrastus puolisoni kanssa 1-2 x kk. Maistelumenu syntyy 2 x vuodessa, yksi kesällä, yksi talvella.

Tämän vuoden toisen maistelumenun suunnittelu lähti liikkeelle ruokajuomasta. Merkityksellisen juhlan kunniaksi puolisoni oli varannut meille vuosikertasamppanjaa ja toki se ansaitsi arvoisensa aterian.

Tarkoituksena oli käyttää samppanjaa ruokajuomana läpi koko aterian. Se asettikin haasteita ruoka-aineiden valinnalle ja aiheeseen täytyi tutustua tarkemmin etukäteen…

Jatka lukemista…

Samppanjamenu – äyriäisiä, kalaa, mansikkasalsaa ja juustoja

14.8.2018 (Culinaria / Voimaa kulttuurista)

________________________________________________________

8.8.2018 (Terveydeksi)

Tuuheat, elinvoimaiset hiukset – niksejä hiustenhoitoon

Tuuheat, hyvinvoivat hiukset - perusniksejä hiustenhoitoon, VoimapuuTässä vaiheessa kesää on aika tarkastella hiusten kuntoa. Varsinkin tänä kesänä aurinko on paahtanut täydeltä terältä ja pitkään. Yleensä muistamme suojata ihon liialliselta auringolta, mutta hiukset jäävät usein huomioimatta.

Auringon vaikutuksesta suojaamattomat hiukset menettävät elastisuuttaan, katkeilivat ja haaroittuvat. Värjätyt hiukset vaalenevat auringossa ja väripigmentti haalistuu. Aurinko vaurioittaa hiuksia ja niiden kosteustasapainoa. Hiukset kuivuvat ja muuttuvat elottomiksi.

Hiukset ovat mukana kaikissa elämänvaiheissa, siksi ei ole aivan sama, miten niistä pidetään huolta. Koko kehomme hyvinvoinnin tilan voi myös havaita hiusten kunnosta.

Jatka lukemista tästä…

______________________________________________

Plogging, uusi kuntoilulaji

Näin loppukesästä olen jälleen aloittanut aamu-TV:n seuraamisen. ”Huomenta Suomessa” olikin hauska ja hyödyllinen uutinen 6.8: Oletko kokeillut ploggaamista? Ei siis bloggaamista vaan ploggaamista. 

Ploggaaminen on roskajuoksua, joka leviää maailmalla kulovalkean tavoin. Kyse on uudesta kuntoilumuodosta, joka on samalla ekoteko. Ploggaaminen tapahtuu yksinkertaisesti niin, että kun seuraavan kerran lähdet kävely- tai juoksulenkille, keräät samalla roskia pussiin ja kuljetat ne jätesäiliöön.

Jos asut alueella, jossa on tiheästi jäteastioita, et tarvitse erillistä roskienkeruupussia, mutta kertakäyttö- tai puutarhakäsineet on hyvä olla joka tapauksessa mukana. Kuntoilusta tulee monipuolista, kun kumartelet välillä nostamaan roskia pussiin.

Saat myös vaihtelua lenkkeilyreittiin, kun käyt tarkistamassa jonkin uuden ennen näkemättömän lenkkipolun reunamat tai poikkeat hiukan polulta metsän puolelle.

Erinomaista niin terveydelle kuin ympäristöllekin! Tätä kuntoilumuotoa täytyy kokeilla heti huomenna! 🙂

Lue lisää: Mitä on plogging?

_________________________________________________

23.7.2018 (Voimaa kulttuurista/Matkalla)

Maisemamatkalla Napolinlahdella – osa 1

Harvoin on tullut valittua matkakohde niin viime tingassa kuin tänä kesänä. Matka itsessään oli kyllä tiedossa jo loppukeväästä, mutta sen kohde, tarkka ajankohta ja kesto selvisivät vasta muutamaa päivää ennen lähtöä.capri_veneretki – kopio

Miksikö näin? Kyseessä oli yhteinen kesälomamatkamme tyttäreni kanssa ja tarkkaa matkasuunnitelmaa ei ollut aiemmin mahdollista tehdä. Lennot ja majoituspaikat varattiin vasta paria päivää ennen lähtöä. Matkaan mukaan tarvittiin siis aimo annos seikkailumieltä…

3-osainen matkakertomus…

_____________________________________________

logo_aloeLuonnollisesti – Terveyttä ja hyvinvointia sinulle!

Minulla on ilo ilmoittaa Voimapuun lukijoille, että Voimapuu on saanut seurakseen tytärsivuston – Luonnollisesti. Sivun osoite on:

https://luonnollisestisinun.com .

Sivustolta löytyy terveys- ja hyvinvointiaiheisia artikkeleita ja tuote-esittelyjä sekä linkki LR Health & Beauty -verkkokauppaan.

”Kysy hyvinvoinnista” -sivulla voit lähettää lomakkeen kautta kysymyksiä hyvinvointiisi liittyen. Vastauksen saat sähköpostitse. Sivuilta voit myös tilata halutessasi kuukausittaisen hyvinvointikirjeen sähköpostiisi.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

__________________________________________________

Ostosoksa

Ostosoksa LR Aloe Via, Voimapuu

VOIMAPUU -blogi vietti  1-vuotissynttäreitään huhtikuussa. Sen kunniaksi sivun ylävalikkoon ilmestyi uusi painike, OSTOSOKSA.  Ostosoksan linkit vievät LR Health and Beauty -hoitosarjan verkkosivuille.

Jos olet kiinnostunut hyvinvoinnista, terveyden ja kauneudenhoidosta, käy tutustumassa sivuihin ja verkkokauppaan. Tuotesarjasta löytyvät mm.  laadukkaat, saksalaiset Aloe Verahoitotuotteet kaikenikäisille, miehille ja naisille. Lisäksi tarjolla on ihastuttavia tuoksuja sekä upeita värisävyjä sisältävä make-up -sarja. Pientä arjen luksusta…

Kurkkaa Ostosoksalle!

____________________________________________________