Ajankohtaista

tyokulttuuri_ilmeet

Voimapuun lokakuun teema:

TYÖ & TYÖSSÄ JAKSAMINEN.

Työssä jaksamisessa ja jatkamisessa on pääasiassa kyse motivaatiosta: siitä, kuinka merkityksellisenä pidämme asioita ja kuinka sitoutuneita olemme. Daniel H. Pink listaa kolme motivaatiotekijää, jotka nousevat tärkeimmiksi, kun perusasiat kuten tarpeet (riittävä palkka jne.) on saatettu kuntoon:

  1. Ensimmäinen motivaattori on itsenäisyys: halu johtaa omaa elämää ja elää sitä omalla tavalla.
  2. Toinen motivaatiotekijä on asiantuntemus: pyrkimys edistyä ja tulla paremmaksi asiassa, joka koetaan tärkeäksi.
  3. Kolmas tekijä on tarkoitus: kaipuu tehdä jotain, jolla on merkitystä ja joka on jotain suurempaa kuin me itse olemme.

Voimapuun Opinpuussa on linkki maksuttomaan Ilmarisen tuottamaan oppaaseen Johda itseäsi – Jaksa työssä, jossa käsitellään tarkemmin mm. edellä mainittuja asioita. Opas on tarkoitettu sekä työnantajille sekä työntekijöille.

David Rock ja Daniel J. Siegel ovat kehittäneet ruokailun lautasmallia vastaavan mallin tukemaan mielen hyvinvointia: Mielen tarjotin on mielenkiintoinen näkökulma kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tutustu oppaaseen ja muihin Opinpuun julkaisuihin!

_______________________________________________________

Voimapuun työaiheiset artikkelit

Voimapuun ”Tänään töissä” aihealueelle olen aiemmin kirjoittanut muutamia artikkeleita mm. työn merkityksestä, työn ja uran ankkureista, työkulttuurista, unelmatyöstä ja työmotivaatiosta. Osan näistä artikkeleista olen nostanut uudelleen blogin etusivulle luettavaksi:

Työn ankkurit
Sietämätön työkulttuuri
Oletko unelmatyössäsi?
Kohti sopuisaa työyhteisöä

Tavoitteena on tuottaa aiheeseen liittyen pari uutta artikkelia lokakuun aikana. Jos sinulla on jokin työssä jaksamiseen liittyvä aihe mielessäsi, laita idea tulemaan Ota yhteyttä -lomakkeen kautta.

Energistä lokakuuta toivotellen – Sirpa 🙂

(1.10.2018)

__________________________________________________

25.8.2018

UUTTA VOIMAPUUSSA – KUUKAUSITEEMAT!

Jokin aika sitten sain ajatuksen, että Voimapuun blogipostauksia voisi ryhtyä kirjoittamaan kuukausiteeman pohjalta, samoin kuin Voimapuun Puhallus – kuukausikirjettäkin … Idea on ainakin kokeilemisen arvoinen.

Mielelläni otan vastaan palautetta teemaideasta. Laita viestiä Ota yhteyttä-lomakkeen kautta!

________________________________________________

Lokakuun-18 teema: Työ ja työssä jaksaminen
Syyskuun -18 teema: Voimaa liikunnasta.

_________________________________________________