Ajankohtaista

Ajankohtaista


Kansainvälistä rikosuhriviikkoa vietetään perinteisesti helmikuussa viikolla 7-8 eli 17.–23.2.2020. Euroopan rikosuhrijärjestöjen kattojärjestö Victim Support Europe (VSE) muistuttaa kampanjassa rikosten uhrien oikeuksista tukeen ja neuvontaan.


Lauantaina 27.2. vietetään maailman Kansalaisjärjestöjen päivää. Kansalaisjärjestöillä on historia, joka juontaa juurensa ainakin 1700-luvun lopulle, ne ovat aina olleet yhteiskunnallisten liikkeiden ja muutosten eturintamassa.

Tämä kansainvälinen kalenteripäivä vihittiin käyttöön ensimmäistä kertaa kansainvälisesti vuonna 2014 helmikuun 27.


Lauantaina 27.2 vietetään kansainvälistä jääkarhujen päivää, jolloin on tarkoitus kiinnittää huomiota jääkarhuihin ja niihin kohdistuvaan uhkaan lämpenevällä arktisella alueella hiilidioksidin ja muiden kasvihuonekaasujen seurauksena. Päivä on omistettu sen pohtimiselle, mitä jääkarhujen auttamiseksi voidaan tehdä ja miten hiilipäästöjä voidaan vähentää.


Sunnuntaina 28.2. vietetään Kalevalan päivää. Kalevalan päivä on suomalaisen kulttuurin päivä. Elias Lönnrot kokosi Kalevalan. Kalevalaa kutsutaan Suomen kansalliseepokseksi. Kalevalan katsotaan kuuluvan koko maailmalle tärkeään kirjalliseen perintöön, maailmankirjallisuuteen. Kalevalan päivä on myös vakiintunut liputuspäivä.🏳


Kansainvälistä harvinaisten sairauksien päivää vietetään sunnuntaina 28.2. Vuonna 2021 teemapäivä on sunnuntaina 28.2., mutta harvinaisten sairauksien luentotilaisuus järjestetään jo torstaina 25.2.2021.

Teemapäivää kampanjoidaan sosiaalisessa mediassa helmikuun ajan. Neuroyhteisön aihetunnisteena käytetään sosiaalisessa mediassa #HarvinainenSuomessa.


Photo by Valeria Boltneva on Pexels.com

Tästä Ostosoksalle…


*IITTALASSA valaisimet 20 % alennuksella.

Etu ei koske Iittala X Magis -kokoelmaa ja on voimassa 10.3. asti verkkokaupassa ja Iittala-myymälöissä


*LINDEX- uutuudet


*VOGLIALLA The Staples Edit -kokoelma

Ajattoman klassiset luottovaatteet ovat mukavia, tyylikkäitä ja pitkäikäisiä. Ne muodostavat pukeutumisen perustan. .. Kysyttävää? Kommentoitavaa?