Ideoita syystalven vaatekaappiin

(Artikkeli sisältää affiliate-linkkejä, jotka on merkitty tähdellä *)

Innostus hankkia jotakin uutta vaatekappiin puraisee aina syksyisin ja keväisin. Muutaman viimeisen vuoden aikana olen rohkaistunut tekemään ostoksia verkkokaupoista ja nykyisin koen verkko-ostamisen jopa helpommaksi ja mukavammaksi kuin kivijalkamyymälästä ostamisen.

Aikaisemmin niin inspiroiva vaeltelu vaatekaupoissa on jäänyt melkein kokonaan pois. Mikä on sen rentouttavampaa, kun istahtaa sohvan nurkkaan ja ryhtyä selailemaan vaatekauppojen sivuja – onnistuu hyvin niin kännykällä, tabletilla kuin kannettavalla tietokoneellakin. Mukavinta ja helpointa katselu on kuitenkin isolta ruudulta, kuten vaikkapa kannettavalta.

En ole himoshoppailija. Yleensä minulla on hakusessa samalla kertaa useampi vaatekappale ja kun sopivat ovat löytyneet, shoppailu loppuu sillä erää siihen. Saattaa mennä useitakin kuukausia ennen kuin seuraavan kerran ryhdyn puuhaan.

Tähän saakka vaatteiden ostaminen verkosta on onnistunut hyvin. Joskus olen joutunut palauttamaan tuotteen – lähinnä silloin, kun vaatteen koko ei ole ollut oikea. Onneksi nykyisin koon voi arvioida ennakkoon melko hyvin verkkosivuilla olevien koko- ja mittataulukoiden avulla. Omaa vartalotyyppiä on hyvä tuntea jonkin verran, jotta osaa etukäteen arvioida myös vaatteen mallin istuvuutta itselle.

Toivelistalla välikausitakki, hame ja neulepusero

Tällä kertaa toiveissani oli löytää syys- ja talvikauden villakangastakki, hame ja neulepusero. Aikaisemmissa vaatekaappia käsittelevissä postauksissani (kapselivaatekaappi) olen kertonut oman värivuodenaikani olevan syksy. Syksyn värejä onkin parhaiten tarjolla kaupoissa juuri syksyllä. Myös muiden vuodenaikojen värit vaatteissa löytyvät kaupoista parhaiten juuri kyseisenä vuodenaikana. Toki, jos osaa itse ommella vaatteita, on sopivia kankaita saatavilla ympäri vuoden.

Kun ryhdyin etsimään itselleni sopivaa takkia, hametta ja neuletta, tuli mieleeni, että miksikäs en samalla voisi katsella takki-, hame- ja neuletarjontaa myös talvi-, kevät- ja kesäihmisille ja tehdä löydöistäni inspiraatiopostauksen blogiin. Melko hyvin ovat vielä muistissani muidenkin vuodenaikojen väripaletit vuosisadan vaihteessa hankitun värikonsulttikoulutuksen ansiosta.

Värivaatekaappi – ajatonta pukeutumista

Ajattoman pukeutumisen suositus on, että vaatekaapista 1/3 soveltuisi materiaaliltaan, malleiltaan ja väreiltään ympärivuotiseen käyttöön. Siksi värivaatekaapin perustaksi sopivat parhaiten neutraalit ja perusvärit.

Useimmiten takkien, housujen, hameiden ja jakkujen värit ovat käytännöllisintä valita juuri kunkin vuodenajan värikartassa olevista neutraaleista ja perusväreistä. Tällöin niitä on helppo yhdistellä toisiinsa ja muihin vaatteisiin. Tehostevärit ovat omiaan piristämään puvustoa esim. mekoissa, puseroissa, asusteissa, koruissa jne.

Vaatekaapin perusväritykseen vaikuttaa kuitenkin eniten oma persoona ja pukeutumistyyli. Toiset pitävät voimakkaista väreistä ja ns. räväkämmästä pukeutumisesta. He saattavat hankkia vaatekaapin perustankin tehosteväreissä. Toiset taas pitävät enemmän maanläheisimmistä väreistä ja neutraalimmasta pukeutumistyylistä, jolloin vaatekaappikin on väritykseltään ja ehkä myös tyyliltään hillitympi.

Ideoita kesä-, talvi-, kevät- ja syksyihmisille

Oheiset syystalven inspiraatiot ovat pääasiassa koottu neutraaleissa ja perusväreissä. Yhdistelmiin saa luotua piristäviä yksityiskohtia tehosteväreillä, kuten värikkäillä huiveilla, koruilla, kengillä jne. Itse arvostan kestävän kehityksen mukaista pukeutumista, joten ohessa esitellyt vaatteet on tuotettu joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti. Tuotekuvien tuominen blogisivulle ei ole luvallista tekijäinoikeudellisista syistä (ellei asiasta ole erikseen sovittu yrityksen kanssa), joten kuvat avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Ideoita ”Kesän” vaatekaappiin

Kesäihmisen vaatekaapin perusta koostuu pastelleista ja neutraaleista väreistä. Sininen lähes kaikissa sävyissään on kesän väri.

*Harmaa villakangastakki KIKS Ghost jacket

Suoralinjainen harmaa hupullinen takki on 100% villaa ja siinä on käytännöllinen huppu. Takki on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

*Hame CYCLE2 || DENIM hame (Mea)

CYCLE² || DENIM – sarjan vaatteet valmistetaan Suomessa uudelleenkäytetystä ja puhdistetusta denim-kankaasta. Jokainen hame on uniikki!

*CLEAR Puuvilla-kashmirneule (Voglia)

Upean sininen neulepusero on sileää puuvilla-kašmir neulosta. Korkea pääntie ja pitkät hihat tekevät neulepuserosta sopivan ympärivuotiseen käyttöön. Ajaton malli.

Ideoita ”Talven” vaatekaappiin

Talvi-ihmisen vaatekaappi koostuu kontrasteista. Mustan ja valkoisen lisäksi talven vaatekaapissa on kirkkaita ja voimakkaita värejä.

*Musta villakangastakki Lynne (People tree)

Pitkä duster-takki välikausi pukeutumiseen. Takki on valmistettu käsin kudotusta luomupuuvillasta. 100% puuvillaa. Takin valmistaja People Tree on ekologisten materiaalien sekä eettisen ja kestävän muodin palkittu pioneeri.

*Hame CYCLE2 || DENIM hame musta (Mea)

CYCLE² || DENIM – sarjan vaatteet valmistetaan Suomessa uudelleenkäytetystä ja puhdistetusta denim-kankaasta.

*Neule Fiord Seed Zip Cardigan – White (Le Pirol)

Klassinen, moderni, ajaton valkoinen vetoketju-villatakki, joka on valmistettu luomu Merinovillalangasta. Neule sopii niin housujen kuin hameidenkin kanssa. Kaunis kudonta. Valmistettu Tanskassa.

Ideoita ”Kevään” vaatekaappiin

Kevätihmisen vaatekaappia hallitsevat kirkkaat, lämpimät ja selkeät värit. Beigen eri sävyt vaihtelevat kermanvaaleasta kamelinruskeaan

*Beige Gallery-teddykangastakki (Voglia)

Väljän mallinen beige teddykangastakki kaksirivisellä nappikiinnityksellä. Reilun kokoisen kauluksen voi myös nostaa ylös suojaamaan tuulelta. Trendikäs malli.

*Ruskeansävyinen ruudullinen hame (Lindex)

Ruudullinen beigen ja ruskean sävyinen midihame, jossa on kapea siluetti ja normaali vyötärö. Edessä vasemmalla olevat napit antavat hameelle tyylikkään ilmeen.

*Vaalea neule (Moimi)

55% villaa ja 45% puuvillaa. Neulottu liivi, jossa pudotetut olkapäät. Helppo yhdistää esimerkiksi valkoisen paitapuseron kanssa.

Ideoita ”Syksyn” vaatekaappiin

Syksyn vaatekaappi koostuu murretuista ruskeista, vihreistä ja kultaisista sävyistä. Syksyn lehtien sinapinkeltainen kuuluu ”luonnollisesti” syksyn vaatekaappiin.

*Vihreä Villasekoitetakki (Lindex )

Syvänvihreä villasekoitetakki, jossa on pystykaulus ja piilonapitus. Villaa 53%.

*Hulmuava -hamonen, mulberry wine (Wiwi Design)

HULMUAVA -puuvillahame on hurmaava, monikäyttöinen hame. Hame on 100% laadukasta puuvillasatiinia, jonka pinta on pehmoinen, eikä siitä näy läpi. 

*Merinovillapoolo – metsänvihreä (Tarkkatikki)

Monikäyttöinen syvänvihreä poolopaita. Materiaali on 100% mulesing vapaa Suomessa neulottu merinovilla. Neuleen valmistaja Tarkkatikki on vastuullinen ja täysin kotimainen brändi Keski-Suomesta. 

Miten löytää oman värikartan mukaisia vaatteita?

Joskus voi olla vaikea löytää vaateliikkeistä oman värivuodenajan mukaisia vaatteita. Värivalikoima joissakin vaateliikkeissä voi olla hyvinkin suppea, jopa lähes musta-harmaa-valkoinen. Verkkokaupoista saksalainen Klingel toi useita vuosia valikoimiinsa eri värivuodenaikojen mukaisia vaatteita, mutta nykyisin tätä tarjontaa ei näytä enää olevan. Yleisesti ottaen Klingelin vaatteiden värivalikoima on kuitenkin melko laaja.

Jos pidät värikkäästä ja hiukan boheemista pukeutumistyylistä, niin ruotsalaisen Gudrun Sjödenin verkkokaupasta ja myymälöistä löydät paljon oman vuodenaikasi mukaisia vaatteita. Lähes kaikista vaatteita löytyy useita värivaihtoehtoja. Myös Babadum -verkkokaupasta voit löytää monivärisiä etnishenkisiä vaatteita.

Jos olet kiinnostunut värianalyysista ja oman vuodenaikasi mukaisesta värivaatekaapista, niin Beauty Colors -verkkosivujen kautta löydät lähimmän BC -värikonsultin.


Pidätkö värikkäästä vaatekaapista? Tiedätkö vaateliikkeitä, joissa on runsas värivalikoima? Vinkkaa keskustelupalstalle! 👇🙂

Lue myös:

Kapselivaatekaappi – helppoa pukeutumista

Vaatekaappi kevätkuntoon – kokeile mobiiliavustajaa