Syysverhot

Pitkästä aikaa sain jo näin alkusyksystä inspiraation vaihtaa verhot. Parina vuonna olen kirjoittanut blogiin kevätverhot-postauksen, sillä useimmiten verhonvaihtovillitys iskee keväisin.

Tuttuun tapaan lähdin etsimään verhoja internetiä selaillen. Se on oikeastaan aika mukavaa, kun siihen varaa aikaa. Sitä on varattava vähintään parituntinen, jotta selailuhetkestä nauttii.

Internetin selailukin voi olla voimauttavaa. Kun parituntisen katselee kuvia ja ahmii silmillään kankaiden kauniita kuviota sekä värejä ja kuvittelee kankaan omaan kotiinsa, niin johan tulee kylläinen olo.

Katselen yleensä verkkokauppojen sivuja sillä periaatteella, että jos silmään sattuu joku ehdottoman kiva tuote, niin kaupat syntyvät yleensä heti. Harvoin jään harkitsemaan, ellei kyse ole hinnakkaammasta tuotteesta. Mutta mitenkään välttämätöntä ostaminen ei ole – on mukava katsella muuten vain, vähän samalla tavoin kuin ennen vanhaan käytiin näyteikkunaostoksilla.

Kankaita ja verhoja, kuten vaatteitakin on mukava selata pöytäkoneella, kannettavalla tai tabletilla. Kännykällä toiminta on melkoista ”tihrustamista”; kuvioita ei näe kunnolla, tekstistä on vaikea saada selvää ja koko pikkuruisen ruudun täyttäviä mainoksia tulee eteen yhtenään. Äärimmäisen rasittavaa…

Joten, mahdollisimman iso ruutu eteen, hyvä asento tuolissa, kupillinen hyvää kahvia, suklaata  ja rentouttava kuvien katseluhetki voi alkaa… 😊

Jotakin kivaa syksyistä

Ohessa linkkien takana tämänkertaisen selailun tulokset – verhoja ja kankaita, jotka sattuivat silmääni ja miellyttivät. Tavoitteena oli löytää jotakin kivaa syksyistä… ei välttämättä kuitenkaan sellaista värirunsautta kuin keväällä.

Tällä kertaa suuntasin ensimmäisenä Vallilan sivuille. Siellä silmääni sattui verho nimeltä

Lehtipuut

Verhoa löytyy vihreänä ja keltaisena. Se kuuluu Vallilan puukuosien kokoelmaan. Verhon on suunnitellut Riina Kuikka. Jotenkin tuo puuaihe ja erityisesti koivu miellyttää itseäni kovasti. Mustan, valkoisen ja harmaan sävyiset koivuaiheiset paneeliverhot omistankin jo. Keltainen kuosi voisi sopia kauniisti syysikkunaan.

Samasta kankaasta oli esillä myös

Lehtipuut -kappa

Marimekon sivuilta löysin valkoisen, ruskean ja persikan sävyisen

Letto -kuosin

Kankaalla halutaan tuoda esiin Suomen soiden rikkautta ja mystistä tunnelmaa… suopursuja, lakan lehtiä, vehkoja, heiniä, sammalmättäitä…

Suvi

kangas on kansantaiteen innoittama ja siinä on Fujiwo Ishimoton tyylitelty kukka- ja kasviaihe. Luonto on toiminut suunnittelijan inspiraation lähteenä. Tässä kankaassa on jotakin retrohenkistä.

Pentikin sivuilla sattui silmääni Liina Harjun suunnittelema

Kangasmetsä

Tässä kankaassa kasviaiheet ovat saaneet raikkaan, uudenlaisen ilmeen. Hienot värit. Voisin ripustaa ikkunaani…

Lasse Kovasen suunnittelemassa

Haapa

-kankaassa hehkuvat syksyiset värit ruskan ja vaaleanpunaisen sävyissä. Ilmeeltään kangas on upean graafinen. Tässä olisi myös pirteä vaihtoehto syysikkunaan.

Jotexilta saattaa löytää hauskoja verhoja edulliseen hintaan, kuten esimerkiksi seuraava ranskalaishenkinen, maalaisromanttinen laskosverho tekstipainatuksin. Verhon korkeutta säädetään solmimisnauhoilla.

Gustavia

Dino

Nämä sivuverhot ovat pehmeää ekologista puuvillaa ja niissä on pieniä dinosauruksia. Kivat verhot lastenhuoneeseen. Värivaihtoehtoja on kaksi, musta/valkoinen ja roosa/vihreä.

Origo paneeliverhot

Nämä paneeliverhot ovat tekomokkaa. Niissä on laserleikattu reikäkuvio. Reikäkuvioisilla verhoilla saa aikaan ilmavan ja valoisan vaikutelman huoneeseen. Väriväihtoehtoina musta ja valkoinen.

Weecos

Weecos on verkossa toimiva kohtaamispaikka vastuullisille merkeille ja tiedostaville asiakkaille. Jokainen Weecosin alla toimiva tuotemerkki on läpäissyt Weecosin vastuullisuuskyselyn. Kyselyn kehittämisessä ovat olleet mukana ympäristöasiantuntijat, materiaalitekniikan tutkijat sekä alan järjestöjen asiantuntijat.

Jotta yritys läpäisee kyselyn, se joutuu perustelemaan oman kestävän toimintansa: miksi se on motivoitunut kestävään toimintaan ja miten se huolehtii omasta ja työntekijöidensä hyvinvoinnista.

Weecos kuuluu Voimapuun affiliatekumppaneihin (kaupallinen yhteistyö). Yhteistyölinkkien edestä löytyy tähti*.

Weecosin yritysyhteisöstä löysin yhden yrityksen Vilpolan, josta löytyi ekologisesti tuotettuja verhomalleja. *Vilpolan sisustustekstiileihin kytkeytyy aina jokin suunnittelijansa muisto, tunnelma tai ajatus. Tämä filosofiaperusta luo kankaaseen syvemmän ulottuvuuden ja sitä ryhtyykin tarkastelemaan hiukan samoin kuin taideteosta; mitä suunnittelija on halunnut teoksellaan sanoa tai tuoda esille…

*Peikonpoika  

kuosi kertoo metsäistä tarinaa. Terhi Laitakarin suunnittelema kuvio sopii sekä minimalistiseen tilaan että runsautta suosivaan sisustukseen.

*Taivaan täydeltä

Taivaan täydeltä-kuosi sopii eleetöntä ja graafista sisustusta tavoittelevalle. Kuosi kuvaa suuria vesipisaroita. Tämän mustaa, valkoista ja harmaata sisältävän kuosin on suunnitellut myös Terhi Laitakari.


Kotikullat

Parituntisen nettiselailun jälkeen suunnistin omalle verhokaapilleni tutkimaan, mitä kaapin kätköistä mahtaakaan löytyä. Aikaisemmin olen toiminut päinvastoin eli ensin oman verhovaraston tarkastus ja vasta sen jälkeen uusia verhomalleja etsimään.

Kotikullat pääsivät ikkunaan… Sininen maljakko on äitini peruja ja oranssit ”pallokukat” tarttuivat mukaan Prisman sisustusosastolta.

Löytyihän sieltä kaapin kätköistä tälläkin kertaa ihan kelpo verhot. Jokunen vuosi sitten ”Mister Tokmannin” valikoimista hankitut edulliset, puuvillaiset Kotikulta-verhot. Miten ihmeessä olin unohtanut nuo verhot… ne ovat olleet vain kerran aikaisemmin ikkunassa.

Juuri oikeat kuviot – syksyn lehtiä. Värit – no jaa, ei ihan sellaiset, kun syysverhoiksi olisin tällä kertaa halunnut – yleisväritykseltään hiukan tummahkot. Olisi voinut olla ehkä keltaista, vihreää, ruskeaa…  Mutta tuo viherturkoosi on hyvä, yksi lempiväreistäni – ollut lapsesta saakka. Samasta kuosista löytyy myös kaitaliina ja turkoosin väriset tabletit.

Nämä verhot pääsevät nyt ikkunaan, katsotaan miltä ne näyttävät… Jos jotain syksyisempää väripisaraa etsisin vierelle, niin eivätköhän ne ole ihan mukiinmenevät. Jälleen kerran ”edullinen” löytö… 😉

Lue myös:

Kevätverhot 1

Postauksessa kerron lapsuudenkotini vuosittaisesta verhojen vaihtoon liittyvästä perinteestä. Tuo perinne vaikuttaa edelleenkin omaan tapaani ajatella ja muokata kodin sisustusta…