Kevätverhot 2

Kevätverhot 2, Voimapuu

Viime kevään ”Kevätverhot” -postauksessani kerroin lapsuudenkotini vuosittaisesta verhojen vaihtoon liittyvästä perinteestä. Tuo perinne vaikuttaa edelleenkin omaan tapaani ajatella ja muokata kodin sisustusta.

Nykyisin on melko tavallista, että verhoja ei käytetä ollenkaan eikä niitä pidetä osana sisustusta. Varsinkin, jos näkösuojaa ei tarvita, ikkunat ovat puitteiltaan jollakin tapaa erikoiset tai maisema ikkunan takana ansaitsee tulla nähdyksi, voivat verhot olla täysin tarpeettomia.

En ole varsinaisesti verhottomuutta vastaan. Voisin hyvinkin kokeilla sitä tai jotakin muuta rekvisiittaa ikkunoiden edessä. Verhoilla saa kuitenkin mielestäni helpoiten sisustukseen värikkyyttä, josta itse pidän.

Nojatuoliostoksilla

Jälleen on siis kevätverhojen vaihdon aika ja ajattelin pistäytyä ostoksilla netin välityksellä. Sisustuskärpänen puraisee erityisesti keväisin. On mukavaa käydä selailemassa tarjontaa, vaikka ei mitään ostaisikaan.

Päätin, että käyn läpi samat verkkokaupat, joissa viimekin vuonna vierailin. Kokemuksesta tiedän, että valikoimaa on riittämiin noissa kaupoissa ilman erillistä googlehakuakin.

Toki jonkun uudenkin liikkeen voisi etsiä ja käydä lisäksi katsomassa kirpputoritarjontaa. Selailuun täytyy varata aikaa, joten mukavaan asentoon nojatuoliin  ja kahvikuppi käteen.

Etsin jälleen värikkäitä verhoja. Ne tuovat iloa talven jälkeiseen harmauteen. Värikästä ja suurikuvioista löytyy varmaankin ainakin Vallilasta ja klikkasin sivulle. Huomioni kiinnittyi tällä kertaa keltaisen ja vihreän sävyisiin kankaisiin ja luontoaiheisiin kuoseihin.

Suvi

Viikki

Merkille pantavaa Vallilan tämänhetkisessä tarjonnassa on kaupunkikuosien suuri määrä. Omaa nykyistä asuinpaikkakuntaani ei valikoimasta toistaiseksi  löytynyt.

Seuraavaksi siirryin Hyvän tuulen puotiin, josta viime vuonna löysin uudenlaisen ”verhon”, ikkunakalvon. Tämä voisi sopia hyvin myös ns. verhottomaan ikkunaan.

Ikkunat voi helposti suojata ulkopuolisten katseilta ja liialta auringonpaisteelta. Valo pääsee kuitenkin kalvon läpi hyvin sisään. Kalvo tarttuu myös muihin kiiltäviin pintoihin, kuten peiliin.

Verhokauppa 24.fi:ssä on runsas valikoima niin läpinäkyviä kuin peittäviäkin kuvaverhoja, joiden avulla voi vaihtaa huoneen tunnelman vaikkapa täysin toiseen maahan tai maanosaan.

Beautiful Sunrise Over Amsterdam

Pimentävä laskosverho Horse hevosystävälle tai
jatkoa sympaattiselle Kirahvi -teemalle.

Bon Appetit voisi sopia meidän keittiöömme.

Marimekosta en tällä kertaa löytänyt varsinaisesti uutta verhokangasta. Sen sijaan vanhemmista kankaista Anna-Maija Metsolan Juhannustaika on ehdoton suosikkini.

Viime vuonna unohdin kokonaan katsastaa Pentikin kangas- ja verhotarjonnan. Olen ilmeisesti niin fiksoitunut siihen, että Pentikiltä löytää ainoastaan kauniita astioita, että en ole huomioinut juurikaan kankaita. Niitäkin Pentikin valikoimista löytyy yhä enenevässä määrin.

Nettikirpputorien tarjontaan en jaksanut nyt paneutua ja totta puhuen, käyn paljon mieluummin vaeltelemassa kirpputoreilla, jolloin useimmiten sattuu silmään kaikenlaista mielenkiintoista.

 ”Ullat”

Parituntinen kului mukavasti ihastellen erilaisia verhomalleja ja kuoseja. Oli ”kylläinen” olo. Ostoksia en arvatenkaan saanut tehtyä, joten siirryin omalle verhokaapilleni tarkastamaan valikoimaa.

Kevätverhot 2, Voimapuu

Kaapin perukoilta löytyi huolellisesti rullalle kääritty paneeliverhosarja ”Ulla”, jota en muistanut olevankaan. Muistelen, että ”Ullat” olisivat olleet ainoastaan kerran aiemmin ikkunassa. Ne ovat muutaman vuoden takaista Ikean verhopaneelimallistoa – hieman retrohenkiset.

Melko räväkät ovat nuo värit, ajattelin aluksi. Mutta juuri väriähän sisustukseen halusin. Silitystäkään eivät verhot kaivanneet – ne voi ripustaa ikkunaan heti. Muutos oli huikea. Tunnelma tummahkon talvisisustuksen jälkeen vaihtui välittömästi… aurinkoiseksi ja lämpöiseksi. Mielikin virittyi aivan uudelle tasolle.

Seuraavaksi talvimatot pois lattialta, korkeintaan pieni matto sohvapöydän alle ja oranssi tai punainen tyyny sohvalle – kevät ja kesä saa tulla!

Lue myös

Kevätverhot 1

Verhoideoita muissa blogeissa:

Keväisempää ilmettä keittiöön (Keltainen kahvipannu)

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s